11 Січня 2018
Новини

Стівен Хокінг передбачив «шалену спеку» на Землі

Стівен Хокінг передбачив «шалену спеку» на Землі

Продовження глобального потепління зробить життя на Землі нестерпним, вважає британський фізик Стівен Хокінг. Про це всесвітньо відомий вчений розповів у другому епізоді «Улюблені місця» (Stephen Hawking’s Favourite Places).

Професор передбачає, що Земля може повторити долю Венери, якщо проблема парникового ефекту не буде вирішена. Згідно з дослідженнями NASA, чотири мільярди років тому Венера нагадувала Землю – ймовірно, на ній була вода, рослинність, а температура на планеті відповідала нинішній земній. Однак скупчення парникових газів в атмосфері нагріло Венеру до 460 градусів за Цельсієм.

З огляду на те, що вік Землі становить 4,5 мільярда років, уже через 200 – 500 років людству доведеться шукати новий «дім», прогнозує Хокінг.

«Коли ви наступного разу зустрінетеся з людиною, що заперечує зміну клімату, відправте її на Венеру. Я оплачу проїзд», – наводить портал cnet.com слова фізика.

Раніше Стівен Хокінг прогнозував зникнення людства до 2060 року. На думку вченого, населення Землі буде рости, споживання енергії – посилюватися, а сама планета перетвориться в «розпечену вогненну кулю». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему