10 Січня 2018
Новини

Хліб буде дорожчати цілий рік

Хліб буде дорожчати цілий рік

Ціна на соціальний, тобто найдешевший хліб, цього року буде постійно зростати.

«Багатьох пересічних українців цікавить питання щодо ціни на продукт №1 – хліб. У 2017 році соціальні сорти чорного та білого хліба подорожчали на 2,4 грн., або на 22%. Відтепер середньостатистична ціна соціального хліба становить 13грн/ кг», - повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на сторінці у Facebook.

Також він зазнаив, що ціна на соціальний, тобто найдешевший хліб, цього року буде постійно зростати.

«Підняття мінімальної заробітної плати на 16% та девальвація гривні в грудні на 3% спричинить зростання ціни на такий хліб у січні – лютому на10%. Таким чином, на початок березня кілограм білого та чорного обійдеться більше ніж у 14грн. за кілограм»,  – наголосив Дорошенко.

«Хліб буде останнім продуктом, який вирівняється у вартості з країнами ЄС серед усіх продуктів харчування. Це важливо для держави, тому що всі роки незалежності питання вартості хліба було політичним питанням, і лише в 2018 році воно стане суто економічним», - додав він.

Зазначимо, що найдешевший білий хліб у Польщі коштує 18грнивень за кілограм. Вартість найдешевшого вітчизняного пшеничного хліба становить більше 16 грнивень за кілограм. Тобто різниця сьогодні в ціні на хліб між Україною та Польщею складає близько 12%.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему