29 Грудня 2017
Новини

Найскандальніші події 2017-го

Найскандальніші події 2017-го

Перелік новин, що викликали в українців максимально негативну реакцію, склали «Факти ICTV».

Євробляхи. Через бідність українців і захмарні ставки акцизного податку в Україні з’явилися до 2 млн машин із іноземною реєстрацією номерів, а кількість таких авто невпинно зростає. Цьогоріч проблема стала настільки гострою, що активісти кілька днів поспіль протестували в урядовому кварталі, перекриваючи проїжджу частину. Людей обурило, чому різниця у цінах може сягати чотирикратного розміру й авто в Європі, яке коштує 2 тис. дол., у нас продають за 7 тис. дол.

Е-декларації чиновників-мільйонерів. Доки українці оговтуються від статків «чесних слуг народу» та їхніх дорогих колекцій картин, вин, сотень квадратних метрів житла та десятків мільйонів заощаджень, НАЗК станом на листопад перевірило лише 91 декларацію з 1,5 млн поданих. Відтак на повну перевірку антикорупційникам знадобиться тисячоліття! При цьому глава НАЗК Наталія Корчак виписувала собі премію у розмірі 200 тис. грн за перепрацювання на роботі.

Арешти високопосадовців. ГПУ, НАБУ та інші правоохоронні органи регулярно обіцяли розслідувати та довести до кінця справи, які стосуються вищих чиновників. Проте розслідування щодо депутатів Розенблата та Поляка, глави ДФС Романа Насірова досі у «висячому стані».

Найскандальнішим політиком року, що минає, став екс-президент Грузії Михаїл Саакашвілі: втрата громадянства України, прорив через польський кордон, численні мітинги у центрі Києва, спроба арешту.

Крим «в оренду». Колишній нардеп від Радикальної партії Андрій Артеменко під час розмови з радником Дональда Трампа допустив варіант здачі Криму в оренду на 50 – 100 років Росії. За це Олег Ляшко вигнав Артеменка зі своєї партії, а Верховна Рада – позбавила статусу народного депутата.

Дешевих авіаперельотів українцям не бачити. Лоукостер Ryaniar, який тривалий час планував заходити в Україну, 10 липня заявив про відмову від своїх намірів і пояснив це тим, що київський аеропорт «Бориспіль» захищає високі тарифи.

Ледь не надзвичайний стан у Львові спровокувало банальне сміття. Аби місто не задихнулося від смороду, відходи львів’ян підкидали не лише в сусідні зі Львівщиною області, а й нелегально вивозили навіть у центральну Україну.

ФК «Шахтар» назвав ганьбою підтримку українських воїнів. Футбольний клуб не підтримав акції на підтримку воїнів АТО «Мій тато – герой», яку провели 11 із 12 клубів в Прем’єр-лізі. Донецький футбольний клуб був єдиним, хто відмовився виходити на поле у присутності дітей учасників АТО та одягати відповідні майки перед грою. Більше того, генеральний директор «Шахтаря» Сергій Палкін назвав таку акцію маніпулятивною та такою, що ганьбить ім’я донецького клубу.

Зрадою року назвали українці заяву співака Івана Дорна. У квітні він заявив, що одягнув футболку з гербом України для того, щоб «ніхто не смердів» через його одяг на концерті «Нова хвиля» в Юрмалі. А щодо війни на Донбасі Дорн сказав: «Чому сталася сварка двох братів? Бо всі молодші брати сказали «ні» всьому від старшого брата, сказали: «хочемо все своє»…Проблеми в їхніх головах, і нехай подавляться ними, цими проблемами! Між нами немає нічого, крім дружби».

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему