28 Грудня 2017
Новини

Якою буде погода 31 грудня в Україні?

Якою буде погода 31 грудня в Україні?

У новорічну ніч в Україні буде тепло.

Так, за прогнозами синоптиків, 31 грудня на більшій території країни опадів не передбачається, а дощ із мокрим снігом обіцяють тільки на заході – пишуть ЗМІ.

Вдень від 0 до 6 тепла, а в новорічну ніч – від 3 градусів тепла до 3 морозу. А вже 1 січня на заході, півночі та в центрі пройде дощ із мокрим снігом, удень буде до 5 градусів тепла. На сході та півдні сонячно, температура 4 – 6 вище нуля.

До Нового року, 29 грудня в п’ятницю, вдень пройдуть дощі майже всюди, крім східних областей. Температура вдень від 3 до 8 градусів тепла. А в суботу, 30 грудня, на заході буде від 1 до 3 градусів тепла, похмуро, але без опадів. Дощі з мокрим снігом пройдуть на півночі та північному сході. Температура – від 4 до 7 тепла на решті території країни.

За даними народних синоптиків, навпаки, новорічна ніч обіцяє бути морозною, до -7 градусів. І навіть напередодні можливий сніг. А ось у перший день 2018 року сонячно і легкий морозець – до -2 …-5 нижче від нуля.

Синоптики також розійшлися в довгострокових прогнозах на зиму. Зокрема, заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко каже, що температурний режим у грудні буде близький до норми, а січень і лютий – трохи вище від нормативних показників, але це не означає, що весь цей період стоятиме плюсова температура. Безумовно, в деякі періоди буде похолодання, але воно не буде затяжним.

А на думку погодного провісника Леоніда Горбаня, Новий рік і Святки українці зустрінуть зі снігом, а морози атакуватимуть нас у кожен з місяців зими і навіть у перший тиждень березня. «Найбільш холодним буде лютий – майже із середини місяця стоятимуть затяжні морози, але до цього буде багато відлиг», – розповів Леонід Горбань. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему