28 Грудня 2017
Новини

На яких пристроях у Новий рік перестане працювати WhatsApp?

На яких пристроях у Новий рік перестане працювати WhatsApp?

Месенджер WhatsApp припинить роботу на декількох пристроях із 2018 року. Про це повідомляє www.aif.ru.

Відзначається, що з 1 січня 2018 року WhatsApp перестане повноцінно працювати на гаджетах на платформах Windows Phone 8.0 і її більш ранніх версіях, а також на BlackBerry OS або BlackBerry 10. При цьому відмова від підтримки пристроїв із цими операційними системами відбуватиметься поступово. Якийсь час ще можна буде користуватися месенджером, але деякі функції програми будуть обмежені. Наприклад, нові користувачі вже не зможуть завести облікові записи.

Крім цього, творці сервісу планують припинити його роботу на смартфонах Nokia S40 з 1 січня 2019 року і на пристроях із Android версії 2.3.7 і більш ранніх після 1 лютого 2020 р. Із 30 червня 2017 року WhatsApp уже перестав підтримуватися на Nokia Symbian S60.

Розробники програми наголошують, що в 2009 році, коли заробив WhatsApp, 70% смартфонів мали операційні системи BlackBerry і Nokia. При цьому AppleAppStore було всього кілька місяців. Але сьогодні все кардинально змінилося. «Хоча ці мобільні пристрої були важливою частиною нашої історії, вони не пропонують можливостей для розширення нашого застосування в майбутньому», – йдеться в офіційному повідомленні WhatsApp.

У компанії відзначають, що відмова від роботи на непопулярних сьогодні пристроях стала складним рішенням. Але вона має намір зосередити зусилля на роботі з тими мобільними платформами, якими користується більшість людей у світі, щоб надати їм «кращі способи підтримувати зв’язок з друзями, родиною та близькими за допомогою WhatsApp». Розробники сервісу рекомендують користувачам смартфонів, які незабаром припинять підтримувати WhatsApp, перейти на гаджети, що працюють на останніх версіях Android, iPhone або Windows Phone. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали