26 Грудня 2018
Новини

Як урізноманітнити традиційний олів’є: 5 інгредієнтів, які змінять смак

Як урізноманітнити традиційний олів’є: 5 інгредієнтів, які змінять смак

Не уявляєте новорічну ніч без салату олів’є? Проте за стільки років вам приївся традиційний смак? Пропонуємо ознайомитися з п’ятьма рецептами олів’є, які вам сподобаються.

Знаменитий салат був уперше приготовлений у московському ресторані «Ермітаж», який належав кухарю французького походження Люсьєну Олів’є. Сталося це у 1860-х роках. Згідно із записами, страва складалася з м’ясного асорті. В салаті були рябчики, ракові шийки, ікра, бульйон, що нагадував желе і каперси. Все це викладали на велике блюдо. При цьому варену картоплю і яйця додавали зверху як прикрасу. Страву так і називали «Майонез із дичини».

За легендою, повар Олів’є викладав усі інгредієнти шарами, проте відвідувачі, які не надавали значення естетичному боку, розмішували складники просто на тарілці. Спочатку кухар боровся з таким невіглаством, однак згодом змирився зі смаками своїх відвідувачів.

Нині існує близько ста популярних варіацій цієї страви. З деякими з найсмачніших рецептів ми пропонуємо ознайомитися і вам.

Салат олів’є із сьомгою

Інгредієнти: Замість молочної ковбаси додайте до салату слабосолену сьомгу. Для прикраси можна використати червону ікру.

Олів’є з соусом ліонез

Інгредієнти: Замість молочної ковбаси використайте відварене куряче філе, а маринований огірок замініть свіжими. Всі інші інгредієнти стандартні.

Салат заправте соусом ліонез.

Для соусу ліонез:

3 ст. л. домашнього майонезу;

5 г дрібно порубаної цибулі-шалот;

5 г зернистої гірчиці;

свіжа петрушка до смаку.

Олів’є з рисом

Інгредієнти: Якщо втомилися від традиційного смаку, можна дещо урізноманітнити страву, додавши замість картоплі рис. Салат вийде ніжнішим та ситнішим.

Олів’є з копченою качиною грудкою і соусом мацумото

Інгредієнти: Замість вареної ковбаси додайте до салату відварену курячу грудинку, курячу грудку копчену та копчену качку. Також можна за смаком додати в’ялені помідори.

Для соусу мацумото:

200 г майонезу;

50 г кетчупу;

5 г соєвого соусу;

карі за смаком.

Олів’є з яблуком

Інгредієнти: Замість ковбаси використайте відварену яловичину та додайте до салату 1 велике кисло-солодке яблуко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Здоров'я, Харчування і дієти
В тему