18 Грудня 2017
Новини

Після Різдва продукти подешевшають – експерти

Після Різдва продукти подешевшають – експерти

Однак до свят традиційно очікується подорожчання основних продуктів.

У листопаді та в перші дні грудня на українському ринку проявилися два трохи дивні тренди:  подешевшали м’ясо, ковбасні вироби, але подорожчали хліб та молоко.

Найвищі ціни (бакалія, борщовий набір) зафіксовані в Донецькій області. А найдешевші овочі на Львівщині. При цьому в Одеській області вже третій місяць ціни на хліб найнижчі в Україні й досі залишаються стабільними.

Директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко каже, що до кінця року не варто очікувати великих коливань цін на українські овочі та картоплю. А ось імпортна городина (перець, помідори, огірки, салат тощо) може подорожчати пропорційно до курсу долара, який з другої декади грудня різко пішов угору.

Також, за його прогнозами, стабілізуються ціни на м’ясо і яйця, зате молокопродукти традиційно будуть дорожчими, ніж у листопаді, пишуть ЗМІ.

На думку президента Украналітцентру Олександра Охріменка, до свят усе-таки подорожчають м’ясо і яйця через передсвятковий попит, але вже після Різдва буде спад цін.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему