18 Грудня 2017
Новини

Де, окрім подушки, Миколай може сховати подарунок?

Де, окрім подушки, Миколай може сховати подарунок?

Ніч із 18 на 19 грудня магічна! Не дивно, що малюки з усіх сил намагаються не заснути, аби зустріти чарівного Святого Миколая. Ті ж дітки, яких усе таки зморює сон, сплять дуже чуйно і прокидаються від найменшого поруху. Як же Миколаю покласти подаруночок під подушку і не розбудити дитину?

З давніх часів подушку наділяли особливою магією. Традиція дарувати подарунки 19 грудня існує давно. Дітки писали листи Миколаю і залишали їх під подушкою за день до свята. Вважалося, що малюки, які ще не вміли писати, передавали своє бажання через сновидіння. Проте якщо ваше чадо тривожно спить, дарунок можна покласти в іншому місці. Де?

Шкарпетки над каміном

Чому б не перейняти західну традицію ховати подарунки у симпатичні шкарпетки? Цей різдвяний європейський обряд має цікаву історію. За легендою, якось Святий Миколай дізнався про нещастя однієї родини. У голови сімейства не було грошей на придане для його трьох доньок. Аби допомогти дівчатам, Миколай дві ночі залишав золоті монети на підвіконні. А третього дня батько вирішив підстерегти свого рятівника. Помітивши чоловіка, Миколай вибрався на дах та кинув останні монети для третьої дівчини через комин. А золото потрапило просто у шкарпетки, що сохнули біля вогнища.

Після дня Святого Миколая шкарпетки можна наповнити солодощами. Такий аксесуар лише додасть вам святкового настрою.

У валянку

Не хочете витрачатися на декоративні шкарпетки? Киньте подарунки у звичайний валянок чи чобіток – дешеві та колоритні аналоги закордонному різдвяному аксесуару. Валянки можна прикрасити гірляндами чи сніжинками, аби малюк відразу зрозумів, у якому саме взутті шукати сюрприз.

Підвіконня

Святий Миколай спершу залишав подарунки на підвіконні. Якщо ви напередодні ввечері розповісте цю історію малюкові, то можете сміливо класти сюрпризи біля вікна.

Біля дверей

Дитина всю ніч чекатиме на великий сюрприз від Миколая? Тоді покладіть подарунок біля дверей. А малюку скажіть, що Чудотворець був настільки заклопотаний, що просто не встиг дійти до ліжка і залишив подарунок на порозі.

Балкон

Миколай принесе санчата чи лижі? Тоді залиште подарунок на балконі.

Святковий квест

Ваш малюк любить ігри? Чому б не влаштувати йому квест по всьому дому?! Покладіть під подушку листівку з інструкцією чи картою, в якій буде вказано, що потрібно зробити, аби знайти подарунок.

Подушка

Якщо ви все ж вирішили дотримуватися традиції і ховати подарунок під подушкою, то краще робіть це вранці. Перед світанком сон найміцніший і ймовірність того, що дитина, прокинувшись, побачить Миколая, буде нижчою. Якщо подарунок великий, краще не тормошіть малюка і покладіть коробку біля подушки, прикривши ковдрою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему