12 Грудня 2017
Новини

Яке сьогодні свято – 12 грудня, вівторок

Яке сьогодні свято – 12 грудня, вівторок

Сьогодні вітаємо воїнів сухопутних військ України!

День сухопутних військ України

Гідність, бойовий дух і саможертовність, проявлені при обороні країни від російської агресії, що почалася в 2014-му році, ще раз підтвердили славну честь українського воїна. Указом Президента від 18.10.1997 № 1167/97 в Україні встановлено свято - День Сухопутних військ України, яке відзначається щорічно 12 грудня. Сухопутні війська Збройних Сил України були сформовані у складі Збройних Сил на підставі Указу Президента відповідно до статті 4 Закону України «Про Збройні Сили України» в 1996 році.

Сухопутні війська відіграють вирішальну роль у виконанні своїх функцій, як в мирний, так і воєнний час. За чисельністю вони складають майже половину збройних сил України.

Міжнародний день нейтралітету

Поява Міжнародного дня нейтралітету в календарі Організації Об’єднаних Націй, який запропоновано проводити 12 грудня, підтвердження важливості цього явища для суспільства. Генеральна Асамблея декларує важливість відстоювання принципів суверенної рівності держав, територіальної цілісності, самовизначення, невтручання у внутрішні справи держав і врегулювання міжнародних суперечок мирними засобами таким чином, щоб не ставити під загрозу міжнародний мир і безпеку.

Релігійні свята

Мученика Парамона i з ним 370-ти мучеників. Мученика Філумена. Преподобного Акакiя Синайського. Преподобного Нектарiя Печерського, в Ближнiх печерах. Священномученика Авива, єпископа Некреського.

Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Піст: не споживаємо м’ясного, молочного, яєць.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему