Львівські чиновники зганьбилися з безграмотною англійською (фото)

Львівські чиновники зганьбилися з безграмотною англійською (фото)

У Львівській ОДА погодили встановлення понад 50 туристичних вказівників з написами безграмотною англійською мовою, а коли це помітили, відповідальна особа заявила, що «в нас департамент культури, а не міжнародних відносин, де всі зобов'язані знати англійську мову».

Про це пише Левый берег.

14 вересня у фейсбуці виклали фото одного із цих покажчиків на в'їзді у Сколе, де «повітового провідника» переклали як «air condition».

Виявилося, що такий знак не поодинокий. У рамках тендеру вартістю близько 580 тисяч гривень департамент культури ЛОДА замовив цілу серію з 51 вказівника, які також містять численні помилки.

Наприклад, «криївка підпільної типографії УПА» переклали як «kryiviva satellite UPA typography», «перших боїв українського січового стрілецтва» - як «the first boy of Ukrainian sich looking for the luck», а «братів» - як «brathers».

Директор департаменту ЛОДА Мирослава Туркало, коментуючи жахливий переклад вказівника, заявила, що за переклад відповідав підрядник ТОВ «Дорожні знаки», а отже, саме ця фірма власним коштом повинна усунути помилки.

Туркало зізналася, що не володіє англійською «на достатньому рівні», а її колеги з тендерного комітету могли не звернути увагу на переклад тексту на покажчиках.

«Наше тендерне завдання було поставлено так, щоб ці знаки були двомовними: українською та англійською мовами. Очевидно, члени комітету переглянули україномовний текст пропозиції, побачили, що всі завдання виконано. І підозрюю, що все-таки спрацював людський фактор і вони не звернули уваги на переклад, не ставили собі за мету перевірити його», - заявила Туркало.

На питання, чому підряднику не дали готового варіанта написів обома мовами, Туркало відповіла, що переклад не входить в обов'язки працівників департаменту культури, як і знання англійської мови.

«У нас не бюро перекладів. Ми в тендері поставили те, що ми хочемо отримати. У нас департамент культури, а не міжнародних відносин, де всі зобов'язані знати англійську мову», - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мережу вразив розіграш від собаки-пранкера (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, львів, курйози, Фото, львів, Курйози
В тему