Життя

Кохана покинула, продюсери кпинили, а речі для творчості купував на секонді

Кохана покинула, продюсери кпинили, а речі для творчості купував на секонді
Монатик з дружиною

Діма Монатик (це, до речі, його справжні ім'я та прізвище) з дитинства марив танцями. Можливо, цей хист перейшов від дідуся, який хоч і був глухонімим, утім дуже гарно танцював та був успішним спортсменом. Особливо подобався Дімі брейк-данс, яким підлітки «запалювали» під час виступів прямо на міських вулицях.

А що дитинство та юність хлопця минали на Волині (Діма закінчив в обласному центрі 21-шу гімназію), то саме в Луцьку 14-річний хлопець став учасником танцювального гурту «DBS Crew» та до 18 років виступав у його складі, йдеться у публікації у газеті «Твій вибір».

Робота юриста зовсім не сподобалася

«Мені дуже подобалося крутитися на голові, стрибати, виконувати танцювальні трюки. Через це майже всі килими вдома та в бабусі були лисі від постійного тертя, – усміхається, пригадуючи, Діма. – Проте ні батьки, ні бабуся ніколи мене за це не сварили. Навпаки. Бабуся казала: «Дімо, ти справжній артист!»

Оскільки тато, Сергій Монатик, працював на заводі, а мама – секретарем у міській раді, то Діма по закінченні школи теж вирішив опанувати серйозну професію і закінчив юридичний факультет Міжрегіональної академії управління персоналом.

«Коли я проходив студентську практику, мене призначили займатися аліментами у виконавчій службі. Щодня папери, сімейні конфлікти, нерозуміння тих батьків, які лінуються платити гроші навіть своїм дітям. Тому вже тоді, на третьому курсі, я зрозумів: юриспруденція – то не моє», – продовжує Дмитро Монатик.

А от до чого тяжіла душа – так це до танців. Тому хлопець весь вільний час віддавав творчості. А що в Луцьку з цим не дуже розженешся, то Діма вирішив пробиватися на велику сцену завдяки участі в талант-шоу.

Звісно, килимами шлях йому ніхто не встеляв. Навпаки. На відборі для участі у «Фабриці зірок» Діма взагалі не подолав кастингу. На «Х-Факторі» член журі Ігор Кондратюк сказав «ні» щодо подальшої участі Монатика в талант-шоу, а Серьога скептично заявив: «Я кажу «так». Але сяяти ви все одно не будете». Щоправда, по завершенні «Х-Фактора» Ігор Кондратюк підійшов до Дмитра і зізнався: «Вибач: я помилився. Ти класний артист».

Першим хітом стала пісня для Світлани Лободи

Однак для шоубізу важливо не стільки перемогти, скільки «засвітитися». Тож під час чергового танцювального виступу Діму Монатика помітила співачка Наталія Могилевська.

«Я вже тоді повернувся до Луцька. Аж тут дзвінок. Піднімаю трубку – і чую: Наталія Могилевська запрошує мене працювати у себе в балеті. Від несподіванки я ледь не впав із дивана. «Мамо, мене Могилевська до свого балету запрошує! Уявляєш?!» – кажу. Того ж таки дня я купив квиток до Києва. Тато на прощання запитав: «Ти впевнений, що творчістю зможеш заробляти на прожиття?» – «Так, упевнений», – кажу. Батьки побажали мені удачі. І вже наступного дня я приїхав до Києва не як гість, а як його житель».

Оскільки житло у столиці – задоволення не з дешевих, то на перші два місяці Діму прихистив товариш із Луцька, який навчався в Києві та винаймав квартиру. Потім через фінансову кризу Наталія Могилевська відмовилася від балету. Діма повернувся до Луцька. Проте не знайшов перспективи в рідному місті, знову повернувся до столиці і став працювати адміністратором у балеті «D'arts» (танцюристом його не взяли через низький зріст – усього 164 см).

«На той момент мені вже хотілося не лише танцювати, а й писати музику (до речі, ще один Дімин дідусь гарно співав і вважався віртуозним баяністом, – авт.). Тож на секонд-хенді я за 300 гривень купив синтезатора «Ямаха». Саме з ним приїхав до Києва. Винайняв одну кімнатку у квартирі з хазяйкою. Почав записувати пісні. І одну з перших своїх «жіночих» композицій «40 градусів» переслав Світлані Лободі. Переслав, а вже наступного дня мені зателефонували і сказали: «Ми купляємо цю пісню».

Так розпочалася кар'єра Дмитра Монатика не лише як танцюриста, хореографа, але й як композитора, в доробку якого з'явилися пісні для Єви Бушміної, Віри Брежнєвої, Анни Сєдокової, Аліни Гросу, Діми Білана. Запросивши до співпраці чотирьох крутих танцюристів, Діма сам починає виконувати власні пісні, придумує мегакруті танцювальні постановки та знімає на них кліпи.

Монатик з дружиною
Монатик з дружиною

Тож слава лавиною накочується на співака. Йому вручають найпрестижніші премії українського шоубізу. Квитки на його концерти розкуповують за кордоном. Щоправда, через війну на Донбасі Діма відмовляється працювати в Росії, скасовує концерти.

А ще отримує шквал критики через участь у російських хіт-парадах та зйомках у рекламних відеороликах російських телеоператорів. Тож можна тільки уявити, що скажуть Монатику після його участі в російському хіт-параді «Пісня року», фінал якої має в лютому відбутися в Німеччині.

Проте сам артист звик не зважати на негативні відгуки. Тим паче, що їх значно менше, ніж позитивних і схвальних.

Із дружиною пройшли багато випробувань

Ну, і звісно, не могли ми оминути особистого життя Діми. Як зізнався артист, у юності він дуже обпікся в почуттях. І коли дівчина, в яку Діма був палко закоханий, надала перевагу іншому, він вирішив довести їй та собі, що чогось та вартий у цьому світі. Вирішив, довів, подумав, що більше ніколи в його житті не буде такого великого кохання, і…

«Це вийшло якось так просто, несподівано, щиро. Я зустрів жінку, з якою пройшли багато випробувань безгрошів'ям, орендованими квартирами, боргами і творчими невдачами. Проте як би тяжко не склалося, ця людина завжди вірила в мене, в мій талант, у мій успіх, – зізнався Дмитро. – Я взагалі вважаю, що успіх чоловіка напряму залежить від жінки, яка поруч. Якщо замість похвалити, жінка буде обзивати невдахою, то таким цей чоловік і стане. Якщо ж жінка буде вірити і підтримувати, чоловік підніматиметься навіть після найважчих падінь, ітиме й таки досягатиме своїх вершин».

Аби не «злякати» свого щастя, багато років поспіль Діма приховував своє кохання від світу. Втім зараз, після народження двох синів, щастя настільки переповнює чоловіка, що час від часу він таки ділиться ним і зі своїми шанувальниками.

«Я не втомлююся захоплюватися своїми дітьми. Це найбільший подарунок небес, який тільки може дати кохана жінка своєму коханому чоловікові! – усміхається Дмитро. – Завдяки синам я навіть втілюю свої дитячі мрії, як-от мандрівка до Діснейленду. Діти мене надихають. Допомагають цінувати кожен новий день мого життя, який ніколи більше не повториться. І за це я неймовірно вдячний моїй дружині Ірині».

Тож, будучи закоханим у творчість, гастролюючи континентами і маючи мільйони фанатів, Дмитро Монатик, утім, понад усе цінує сім'ю. Бо саме вона дарує миті, які називаються щастям.

Ксенія Покровська

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Таблоїд, monatik
В тему