Життя

Краса з необмеженими можливостями: дві історії дивовижних українок

Краса з необмеженими можливостями: дві історії дивовижних українок

Щороку тисячі українців отримують інвалідність. З початком конфлікту на Сході ця статистика прогресивно зростає… І далеко не кожна така історія – зі щасливим завершенням.

Але є ті, хто обрав особливий шлях. Щодня вони своїм прикладом доводять, що поняття «обмежених можливостей» не існує там, де є віра у власні сили і безмежне бажання творити свій шлях наперекір стереотипам.

Наталія МОРКВИЧ

Чемпіонка світу 2015 року, чемпіонка Європи-2016, неодноразова призерка етапів Кубка світу з фехтування на шаблях та рапірах. Представляла Україну на Паралімпіаді-2016 в Ріо.

…про травму

На той час мені 15 років. Бігаю, катаюсь велосипедом, і просто одного вечора все летить шкереберть. Це була ДТП, і винуватці втекли з місця пригоди. Я лежу на траві півтори години, ніхто не підходить… Хоча пізніше з’ясувалося, що у натовпі цікавих стояла медсестра. Потім «швидка», крапельниці. Чую, як моєму татові кажуть: «Не дайте їй заснути!» Далі операційна, на мене світять лампи. Останнє що відчуваю – як риплять від ножиців джинси. Прокинулась вже в реанімації. Неможливо передати емоції, коли ледь підняла голову і побачила порожнечу під білим простирадлом. Але життя тривало, час йшов… І кожен день – це була нова боротьба.

…про те, що допомагає не здаватися

Мені завжди допомагає віра. Я вірю в Бога і знаю, що Він мені допоможе. Моя велика підтримка – батьки і брат. Вони завжди поруч. Дуже важливо розуміти, що ти у цьому світі не одна.

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

…про справжню підтримку

Коли наша паралімпійська команда нарешті повернулася додому – це був вибух емоцій! Не очікувала, що нас зустрічатимуть настільки тепло, настільки по-рідному. Термінал був заповнений людьми! Посмішки, квіти, кульки, плакати, емоції! Неможливо передати, як це було… Шалену підтримку ми відчували і під час змагань у Ріо. Це було дуже приємно і дійсно дивувало.

…про відчуття щастя

Я навчилась радіти дрібницям. Навіть дощу! Важко навчитися радіти буденним речам – можливості ходити, бачити, співати, аж доки ця можливість не зникне з твого життя. Це може трапитись із кожним. Але жодна фізична зміна не може змінити твою суть. Ти так само мрієш, бажаєш, прагнеш… Повноцінне щастя – це ще й мир у країні. Я вірю, що він настане.

Уляна ПЧОЛКІНА

Телеведуча, чемпіонка світу з карате на візках, громадська діячка

 …про випадок, що змінив все

Свою травму я отримала в результаті дорожньо-транспортної пригоди. І той випадок вважаю доленосним. Травма перевернула моє життя з ніг на голову – це так. Але є й інший бік медалі. Завдяки тому, що відбулось, я чітко розумію, хто я, куди я йду і чого хочу від життя!

…про те, що підтримує

Те, що мені завжди допомагає, – це віра у завтрашній день. Все минає – і хороше, і погане. Але  якщо скласти руки і бездіяти, станеться найгірше – не відбудеться ніяких змін. Я сама мотивую себе власним майбутнім! Адже я і лише я відповідальна за своє життя.

…про те, що здатне здивувати чемпіонку

Мене вражають люди, які діють, незважаючи на обставини. Мене дивує і радує кожна перемога, яку вдається здобути у боротьбі із самим собою. Коли людина йде до мети і не озирається на ніякі обмеження, стереотипи чи перешкоди, як-от відсутність певної частини тіла чи неможливість щось робити, – це вражає!

…про відчуття щастя

Абсолютно щасливою я почуваюсь вдома, поруч із коханим. Це моя фортеця і мій рай.

Щастя для мене приходить кожного ранку, коли прокидаюсь і я дякую за цей новий день вищим силам. Адже маю можливість дихати, говорити «люблю» і продовжувати власний шлях. Потрібно обов’язково вірити у власні сили, адже те, що ти маєш сьогодні, – це і є найцінніший скарб.

Спілкувалась Галина Луцька

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Життя, українці, спорт
В тему