Відео

Часник, лимон та імбир в Україні подорожчали вчетверо: чи врятують від коронавірусу

Часник, лимон та імбир в Україні подорожчали вчетверо: чи врятують від коронавірусу

В Україні ціни на імуномоделюючий набір продуктів, що складається з  часнику, імбиру і лимона, подорожчав удвічі, а в деяких регіонах фіксують підвищення цін в чотири рази. Така ситуація спостерігається з початку карантину.

Як повідомляє "ТСН", українці вірять, що саме ці продукти посилять їх імунітет 

"За кілограм лимонів в торгових мережах просять від 83 до 115 грн. Старий часник по 152 грн, а молодий часник – 120-160 грн за кіло. Щоб знайти імбир, довелося неабияк пошукати, тому що в деяких магазинах його немає. А де знайшли , він 179 грн за кілограм", – йдеться в сюжеті.

Експерти "Інфо-Шувар" вважають, що зростанню цін на лимони сприяє не тільки коронавірус, а й обмеження поставок лимонів з Туреччини.

"Ціни на лимони в квітні можуть оновити рекорд через обмеження експорту з Туреччини. Станом на 31 березня, на оптовому ринку "Шувар" продавці пропонували турецькі лимони вже по 75-80 грн/кг, вартість іспанських лимонів становила 90-95 грн/кг", – відзначили аналітики.

У порівнянні з минулим роком ціни зросли в 2-2,5 рази, і трейдери прогнозують їх подальше зростання.

Україна щорічно імпортує понад 50 тис. тонн лимонів, і з цього обсягу 35-40 тис. тонн – турецькі.

Так, вживати мед, лимон або імбир для того, щоб відчувати себе краще під час хвороби, – можна, але ці продукти не є ліками від коронавірусу COVID-19.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, ціни, продукти, коронавірус
В тему