Відео

Масштабна пожежа в Чорнобилі: 50 тонн води з повітря та забруднене повітря у Києві

Масштабна пожежа в Чорнобилі:  50 тонн води з повітря та забруднене повітря у Києві

Щоб загасити масштабну пожежу, яка розгорілася в Чорнобильській зоні відчуження,  рятувальники за допомогою авіації скинули на вогонь 50 тонн води.

Про повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

4 квітня о 13:22 до ДСНС надійшла інформація, що в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га.

Станом на 7:00 5 квітня відкритого вогню нема, спостерігається тління окремих осередків. Проводиться повітряна розвідка авіацією ДСНС. Радіаційний фон у межах норми.

О 8:40 літак АН-32 (32) ДСНС вилетів з м.Ніжин до Зони відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення для гасіння пожежі. 0 9:53 до Зони відчуження вилетів ще один літак АН-32 (31).

«Станом на 7 год. 5 квітня у м. Києві спостерігається область високого тиску з антициклонічним характером погоди, що характеризується слабким вітром, підвищенням температури в приземному шарі.

Така ситуація перешкоджає перемішуванню атмосферних шарів повітря та спричиняє накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі.

Як правило в другій половині дня ситуація стабілізується. Дана ситуація буде повторюватися у найближчі кілька днів», - повідомляє ДСНС.

Водночасв. о. голови Державної екологічної інспекції України Єгор Фірсов повідомив в Facebook, що пожежа в Чорнобильській зоні поширився на територію більше 100 гектарів. 

За його словами, ситуація з ліквідацією займання складна. Гасіння пожежі ускладнює підвищений радіаційний фон.

"Пожежники продовжують боротися з пожежею, яка виникла в Чорнобильській зоні. Ситуація складна. Вогонь поширився на Чорнобильську зону 20 гектарів, але в загальному горить понад 100 гектарів. Як це зараз часто буває, спочатку хтось підпалив траву, а потім вогонь перекинувся і на дерева... Є погані новини - у центрі пожежі радіація вище норми. Як ви бачите на відео, показання приладу складають 2,3 при нормі 0,14. Але така ситуація тільки в осередку пожежі", - інформує Фірсов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, чорнобиль, пожежа
В тему