Поради

Як платити за світло вдвічі менше?

Як платити за світло вдвічі менше?

Найкраще починати з найпростішого – замінити лампочки в квартирі.

Стандартна LED-лампа потужністю 10 Вт дає стільки ж світла, як і звичайна лампочка на 85 Вт. Вона може коштувати близько 70 гривень. Щоб замінити 7 лампочок в однокімнатній квартирі, знадобиться до 500 гривень.  При споживанні більше 100 кВт•год «світло» зі старими лампами обійдеться в 1 315 грн за рік, а з енергозберігаючими – 104 грн за рік. Всі лампи при таких умовах окупляться за півроку. Через півроку щомісячна економія завдяки простій заміні ламп складе 95 грн, а річна +1140 гривень.

Сім'ям, які користуються електричним бойлером, експерти радять встановити двозонний лічильник: з 23 вечора до 7 ранку він облікує електроенергію за вдвічі меншим тарифом. Коштує такий прилад обліку із установкою 1400 грн, тож окупиться приблизно за три роки, а далі даватиме чистої економії  по 42 грн щомісяця.

І ще маленькі хитрощі: вимикати за собою світло; не залишати на ніч ввімкнені електроприлади, прикручувати на ніч бойлер, замінити лампочки розжарювання в тих місцях, де найчастіше горить світло, при купівлі нової техніки вибирати ту, що має високий клас енергоефективності.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Сім'я
В тему