Поради

Як гормони впливають на сексуальні уподобання жінок

Як гормони впливають на сексуальні уподобання жінок

Поширеною є думка про те, що у «фертильні дні» жінок найбільше приваблюють чоловіки з мужніми рисами обличчя, проте це може виявитися неправдою, пише журнал Science.

До такого висновку група шотландських і американських учених дійшла після експерименту з прототипами чоловічих осіб, виконаними на комп'ютері. Фахівці взяли 50 фотографій молодих людей, зробили на їхній основі дві моделі – «мужню» (великі вилиці і щелепу) і «жіночну» – і попросили 600 гетеросексуальних жінок оцінити їхню привабливість як для «любовної інтрижки», так і для довгострокових відносин. В учасниць також взяли зразки слини для визначення рівня статевих гормонів естрадіолу і тестостерону.

Дослід показав, що гормональний фон не зробив значного впливу на вибір жінок. Вчені також не знайшли доказів припущенням, що використання протизаплідних засобів призводить до вибору жіночнішого партнера.

Водночас вчені підкреслюють, що жінки дійсно частіше вибирали партнерів, які виглядають брутально, по-чоловічому, особливо, якщо йшлося про контакт на одну ніч. Це, як вважають фахівці, пов'язано з тим, що мужні риси обличчя вказують на генетичну цінність самця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, стосунки
В тему