Поради

Як подолати акне і тьмяність волосся, викликані спекою

Як подолати акне і тьмяність волосся, викликані спекою

Влітку людина опиняється під активним впливом сонячних променів, що може завдати значної шкоди здоров'ю. Ультрафіолет здатний зашкодити вашій зовнішності і спровокувати, наприклад, шкірні проблеми.

Так, дерматолог Говард Мурад каже: влітку у багатьох відзначається гіперпігментація, яка може бути викликана сонцем, гормональними змінами або травмою шкіри, оскільки активно виробляється меланін.

«Як тільки помітите гіперпігментацію, скористайтеся продуктами з високим вмістом вітаміну С, який ефективний для боротьби з шкірними проявами і для забезпечення потужного антиоксидантного захисту», - запевняє фахівець. Щоб не позбуватися від проблеми, а запобігти її появі, потрібно щодня користуватися сонцезахисним кремом.

Сонце також може зробити волосся і шкіру голови сухими, тоді для здоров'я волосся рекомендується використовувати термозахисні засоби, а для голови корисний регулярний масаж. Також шевелюра може значно тьмяніти, особливо до цього схильні русяве дівчата, тому для збереження насиченого кольору корисний фіолетовий шампунь.

За словами дерматолога, сама по собі засмага вже шкодить шкірі, оскільки викликає передчасне старіння і може привести до зморшок.

«Я рекомендую засоби захисту від сонця, які включають в себе гідратор, протизапальні інгредієнти і антиоксиданти. Вони допоможуть відновити бар'єр шкіри і краще захищати від сонця та інших агресивних чинників навколишнього середовища, на зразок забруднення », - повідомив Говард Мурад.

Крім того, фахівець закликає уникати важких кремів і олій, що затримують тепло, яке шкіра намагається вивільнити.

Під час спеки можна зіткнутися і з висипом вугрів, повідомив лікар: «Акне з'являються в результаті підвищеного потовиділення, що призводить до збільшення вироблення жиру і бруду на шкірі». В цьому випадку допоможе виправити ситуацію: правильний догляд за шкірою, правильне харчування, використання сонцезахисного крему і підтримання водного балансу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: спека, Волосся, Поради, Здоров'я
В тему