Поради

Що буде, якщо щодня їсти цибулю

Що буде, якщо щодня їсти цибулю

Про користь цибулі знали ще стародавні єгиптяни – цибуля входила до раціону всіх будівельників пірамід. Але що трапиться з організмом, якщо додати цей овоч у щоденне меню?

Перш за все, потрібно пам’ятати, що ріпчаста цибуля – незамінне джерело клітковини, флавоноїдів, антиоксидантів, ефірних олій і фітонцидів, а також дубильних речовин. Кожен з цих елементів позитивно впливає на загальне самопочуття людини.

Наприклад, клітковина прискорює процеси травлення і нормалізує вагу, флавоноїди розщеплюють жир і перешкоджають виникненню холестеринових бляшок, антиоксиданти зміцнюють імунітет і прискорюють регенерацію клітин. А дубильні речовини прекрасно виводять токсини з організму. Але цими властивостями користь цибулі не обмежується.

Цибуля підвищує чоловічу потенцію і навіть покращує якість сперми, крім того, вживання цього овоча допомагає запобігти розвитку аденоми простати. Цибулю обов’язково варто включити в свій раціон трудоголікам, бо вона позитивно впливає на витривалість чоловічого організму.

Жінкам цибуля допомагає впоратися зі стресом, особливо під час ПМС або при менопаузі. Також цей овоч – чудовий засіб для схуднення. Не варто забувати про цибулю і вагітним, які відчувають в цей період дефіцит вітамінів і мінералів. Після пологів регулярне вживання цибулі допоможе відновити еластичність шкіри. Зрозуміло, перш ніж складати меню, потрібно порадитися зі своїм гінекологом.

Що стосується дітей, то цибулю ефективно зміцнює ендокринну та імунну системи, а під час статевого дозрівання підлітків допоможе відрегулювати роботу сальних залоз.

Добова норма вживання цибулі становить не більше 100 г в день. Навіть після термічної обробки цибуля зберігає корисні мікроелементи, хоча і втрачає частину ефірних олій.

Звичайно, існують і протипоказання, але вони стосуються в основному сирої цибулі. Передусім, мова йде про гострі захворювання шлунка, оскільки ефірні олії подразнюють слизову оболонку.

Також не можна їсти сиру цибулю людям з хворобами печінки і серця, підвищеним артеріальним тиском і проблемами з обміном речовин. Крім того, запах сирої цибулі може викликати напад у астматиків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, Поради, Лікарі
В тему