Поради

Чим відрізняється паб від пивбару?

Чим відрізняється паб від пивбару?

Популярна нині назва паб деяких людей спантеличує. Що ж означає це слово і чим заклад відрізняється від пивного бару?

 

Слово паб дослівно перекладається – «public house». Буквальне значення дивує, адже це «публічний будинок». Насправді це словосполучення не означає те, що ви подумали, а лише місце збору великої кількості публіки. Заклад створений для комфортного розпивання алкогольних напоїв. Зародився цей вид відпочинку в Британії та Ірландських околицях. Сьогодні паб – це один із символів Англії.

Оскільки люди приходять у паб, щоб випити, їм пропонують широкий вибір алкогольних напоїв. Ви знайдете різновиди пива, розмаїття вин і лікерів, різноманітні алкогольні і безалкогольні коктейлі.

Особливість пабу – у більш якісному і ретельному підборі пива. Тому любителі цього напою, які цінують якість, завжди нададуть перевагу саме пабу, а не пивбару.

Внутрішній простір пабу відрізняється збільшеною барною стійкою, яка вважається гордістю і окрасою закладу. Традиційним для Англії є розміщення на барній стійці дошки із меню, для написання якого використовується крейда. Неподалік від неї може знаходитися дартс.

Існує традиція затінювати вікна спеціальним матовим склом, щоб захистити клієнтів від сторонніх поглядів і суєти.

Власник чи адміністратор пабу має назву «паблікен». Часто він не тільки керує закладом, але і працює за барною стійкою, пригощаючи відвідувачів.

Англійські паби завжди мають своїх постійних клієнтів, які час від часу приходять в один і той же заклад, знайомі між собою і з барменом. Відвідування пабу для таких людей стає не тільки відпочинком, але і доброю традицією.

Цікаво, що у Британії існують паби, які пропонують відвідувачам можливість зупинитися на ночівлю, такі собі трактири.

У пабі традиційно переважали напої, а не їжа, тому страви розраховані для того, щоб супроводжувати напій. Відтак тут можна було придбати загалом закуски: чипси, горішки, свинячі ребра, м’ясну нарізку та інше. Але зараз паби пропонують і чималеньке меню із різними стравами, які можуть задовольнити і вибагливих гурманів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему