Поради

Як зекономити електроенергію: перевірені способи

Як зекономити електроенергію: перевірені способи

Ніхто не любить платити значні суми грошей за такий товар, як енергія або природний газ. Це дійсно так просто: скорочення споживання означає економію грошей. Для того, щоб оцінити стан споживання, потрібно оцінити три стовпи, до яких належать енергія (потужність і газ), вода та їжа. Щодо енергії, ви повинні оцінити ситуацію, починаючи з найважчих продуктів споживання, серед яких холодильник, пральна машина / сушарка, посудомийна машина, водонагрівач (газ) та інші прилади.

Чому важливо економити електроенергію

Перш за все, скорочення використання енергії обмежує кількість викидів вуглецю в навколишнє середовище. Викиди вуглецю відіграють важливу роль у зміні клімату, який, як вважають, є причиною потужних природних катастроф в останні роки. Зміни клімату руйнівні, якщо подивитися, що це означає для людини. При збільшенні на 2 градуси Цельсія буде доступно майже на 20% менше прісної води.

Витрати на пальне, електроенергію, продукти харчування та газ щодня зростають. Постарайтеся звернутися за тими надійними послугами та продуктами, які споживають меншу кількість енергії. Чудовий спосіб заощадити електроенергію вдома - вивчити всі способи використання електроенергії.

Поради по економії

Є декілька речей, які страшніше, ніж отримання щомісячного рахунку, лише щоб дізнатися, що він перевищує ваш бюджет. Можливо, ви залишили кондиціонер трохи довше, ніж зазвичай, або у вас був нагрівач на найвищому рівні. Можливо, ви просто забули вимкнути світло, коли ви з родиною пішли. Як би там не було, несподіваний рахунок може стати величезним ударом по банківському рахунку. Гірше, ніж несподіваний рахунок - це те, що він змушує вас скоротити те, що ви любите. Хороша новина полягає в тому, що існує ряд способів допомогти заощадити витрати на електроенергію та залишити гроші на важливі речі.

Освітлення

Заміна ламп розжарювання компактними люмінесцентними лампочками (CFL) - один з найшвидших та найпростіших способів економії. Вимикайте лампи розжарювання, коли ви не знаходитесь в кімнаті. 90% енергії, яку вони використовують, виділяється як тепло, і лише близько 10% призводить до світла.

Економія електроенергії
Економія електроенергії

Інші поради:

  • Віддайте перевагу світлодіодному світлу над лампочками розжарювання.
  • Встановіть детектор присутності, щоб вимкнути освітлення при виході з приміщення. Деякі датчики руху потрібно ввімкнути вручну, але автоматично вимкнути. Вони чудово підходять для спалень, тому що вони не вмикаються, коли ви рухаєтесь уві сні.
  • Якщо детектору немає, то самостійно вимкніть світло, виходячи з кімнати.

Пам'ятайте, використання природного світла нічого не коштує і корисне для навколишнього середовища.

Опалення

Встановіть програмований термостат, щоб знизити комунальні платежі та ефективно керувати своїми системами опалення та охолодження. Якщо повернути терморегулятор на 10°-15° за 8 годин, ви можете зекономити 5% -15% на рік на вашому рахунку за опалення. Теплі сорочки або шкарпетки затишні та комфортні, а також допомагають заощадити електроенергію та гроші. Використовуйте правильні налаштування температури, щоб мінімізувати кількість споживаної електроенергії. У сонячні дні скористайтеся можливістю висушити одяг на вулиці.

  • Використовуйте опалення кондиціонера замість електричного нагрівача локально в кімнаті замість усього будинку. Найкращий спосіб забезпечити роботу кондиціонера з максимальною ефективністю - витрачати щороку пару годин на основне обслуговування.
  • Використовуйте стелаж для сушки одягу замість електричної сушарки.
  • Використовуйте правильні обігрівачі. Інфрачервоні обігрівачі електроенергії - це найенергоефективніші обігрівачі, а масляні обігрівачі - найбезпечніші.
  • Якщо ви спите з електричною ковдрою, спробуйте замість неї пляшку з гарячою водою або нагрійте її ліжко лише кілька хвилин.
  • Вимкніть водонагрівач, якщо плануєте виїхати з дому на кілька днів. Більшість моделей прогріють воду до встановленої температури приблизно за годину.
  • Встановіть термостат кондиціонера на помірну температуру.

Піднімайте температуру повільно, щоб ваш рахунок був нижчим. Швидке підвищення температури теплового насоса активує теплову смугу, яка використовує більше енергії. Додайте ізоляційну ковдру до старих водонагрівачів. Це може зменшити втрати тепла в режимі очікування на 25% -45% та заощадити близько 4% -9% на витратах на опалення води.

Електричні прибори

Один з найкращих способів заощадити на електроенергії - це шукати найенергоефективніший прилад, який відповідає вашим потребам та вашому бюджету. Чим вище рейтинг ефективності, тим більше грошей ви будете заощаджувати в довгостроковій перспективі. Використання налаштувань холодної води та вибір найкоротшого циклу прання - це простий спосіб допомогти заощадити електроенергію та зменшити неприємні рахунки.

Як економити світло вдома?
Як економити світло вдома?

  • Зменшить яскравість дисплея телевізора / монітора / телефону.
  • Віддайте перевагу ноутбуку над настільним комп’ютером.
  • Відключіть зарядний пристрій після закінчення зарядки. Багато зарядних пристроїв черпає живлення постійно, навіть коли пристрій не підключено.
  • Встановіть комп’ютер у режим сну або в сплячому режимі замість використання заставки, щоб він використовував менше електроенергії в періоди бездіяльності.
  • Вимкніть прилади та пристосування, які перебувають у стані очікування.

Один з приладів у будинку, який споживає найбільше електроенергії, - це холодильник. Він завжди увімкнений та використовує силу. Один з найпростіших способів економії електроенергії - це інвестування в холодильник з відмінними показниками ефективності. Що стосується температури, то близько 4-5 градусів - оптимальна установка для забезпечення енергоефективності. Перегляд налаштувань холодильника - це простий, але ефективний спосіб допомогти вам заощадити електроенергію та гроші на рахунках за електроенергію. Пофарбуйте стіни свого будинку світлим кольором. Темні кольори, як правило, поглинають світло, вимагаючи від вас використовувати більше енергії від лампочок для досягнення того ж ефекту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: комунальні послуги
В тему