18 Березня 2024
Новини

В Луцьку подорожчає один з комунальних тарифів

В Луцьку подорожчає один з комунальних тарифів

У квітні та у липні на лучан чекає зростання сум у платіжках за воду. 

Про це повідомляє "Українська енергетика", посилаючись на проекти постанов НКРЕКП.

Зазначають, що НКРЕКП виставила на сайті для обговорення громадськістю проєкти схвалених комісією постанов про нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення.

Підвищення цін планується у таких містах: Київ, Дніпро, Черкаси, Нікополь, Хмельницький, Вінниця, Рівне, Бровари, Ужгород, Львів, Тернопіль, Луцьк, Івано-Франківськ, Чернівці, Дрогобич. Тарифи пропонують підняти у два етапи: з 1 квітня та з 1 липня 2024 року.

"НКРЕКП оголосила, що планує переглянути і підвищити тарифи для першої групи із 7 водоканалів, які знаходяться на заході країни, і для другої групи – з 14 великих водоканалів на інших територіях. Підвищення буде суттєвим – на 20, 30%, а подекуди навіть на 60%", – зазначив Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг України.

Отже, зростання вартості води в містах буде різним. Загалом уже у квітні тарифи на воду можуть зрости в середньому на понад 12%, а в липні – більш ніж на 14%.

Проте в містах, про які НКРЕП не згадав у проєктах постанов, тарифи на воду не залишаться старими. Просто не всі водоканали підпорядковуються НКРЕКП – деяким тарифи встановлює місцева влада. І здебільшого вона вже підвищила їх.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, вода, гроші, комунальні послуги
В тему

Останні матеріали