Твій корисний сніданок: цепелінай
Приготуйте на сніданок литовську страву.
Рецепт цих неймовірно смачних величезних картопляних галушок з начинкою. Саме так їх можна охарактеризувати. Готувати їх просто, але клопітно. Та результат того вартий, йдеться на сайті Picantecooking.
Інгредієнти
- 13 середніх картоплин, почистити
- 3 ст.л. картопляного крохмалю (плюс крохмаль для обкачування)
- Сіль за смаком
Для фаршу:
- 200 грамів жирної свинини, змолоти
- 200 грамів яловичини, змолоти
- 1 цибулина, порізати кубиками
- 3 ст.л. рослинної олії
- Сіль і свіжозмелений перець за смаком
Для подачі:
- 1 цибулина, дрібно порізати
- 100 грамів бекону або сала, дрібно порізати
- 200 мл сметани
Час приготування: 1 година
1) Приготуйте фарш: на 2 ст.л. рослинної олії обсмажте цибулю, дайте охолонути. В глибокій мисці змішайте два види м'яса, обсмажену цибулю, сіль, перець і 1 с.л. рослинної олії. Все гарненько перемішайте, відставте у бік.
2) 3 картоплини поріжте, залийте холодною водою і варіть до готовності. Відцідіть, пропустіть через прес або м'ясорубку.
3) Решту картоплі подрібніть до отримання однорідної маси в блендері або натріть на дрібній тертці.
Складіть сиру картопляну масу в сито, застелену двома шарами марлі, загорніть і добре відіжміть. Потрібно віджати якомога більше рідини.
4) У великій мисці, змішайте сиру картоплю, варену і 3 ст.л. (з верхом) картопляного крохмалю. Замісіть однорідне тісто (важко цю липку масу назвати тістом).
5) Поставте велику каструлю з водою на вогонь. Приготуйте дрібну миску з крохмалем, для панірування. І починайте ліпити цепелінай.
6) На долоню викладіть тісто, розміром як середній пампух.
Розплющіть рівномірно, як пляцок, а в середину викладіть фарш, приблизно 1 ст.л. з верхом. Заліпіть як пиріжок, надаючи форму цепеліна. Ретельно обкачайте в крохмалі.
Викладіть на тарілку. І так виконайте те саме з іншими.
7) Коли вода закипить, починайте опускати цепелінай партіями, декілька на раз, щоб не злиплися і добре проварилися. Перемішайте. Потім, як вода знову дійде до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і ще раз перемішайте. Варіть 20-25 хвилин після спливання. Стежте за тим, щоб цепелінай не приклеювались до дна, для цього і слід вимішувати.
8) Поки вони варяться, приготуйте заправку для подачі. У сковорідці, на середньому вогні, на рослинній олії, обсмажте бекон або сало, до хрускоту. Додайте цибулю і смажте до м'якості, або хрускоту (як любите).
9) Готові цепелінай викладайте на тарілки для сервірування, поливайте щедро сметаною, а зверху викладайте бекон з цибулею. При бажанні, можна посипати страву подрібненим кропом.
Смачного!
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.