Поради

Що полегшує симптоми гастриту та що пропонує народна медицина

Що полегшує симптоми гастриту та що пропонує народна медицина

У людей із гастритом зі зниженою кислотністю буває неприємний смак у роті, слинотеча, нудота, відчуття переповнення у надчеревній ділянці, ознаки анемії, зниження апетиту і ваги. Народна медицина пропонує кілька рецептів, щоб полегшити симптоми.

1. Дві головки часнику почистити, розтерти, скласти в банку і залити двома склянками нерафінованої олії. Через добу в олійний настій влити сік 2 лимонів і ретельно перемішати. Настоювати тиждень у темному місці. Часникову олію приймати по чайній ложці 3 рази на день за 30 хвилин до їди при гастриті, коли знижена кислотність і є закрепи. Курс лікування – 3 місяці. Перерва – місяць. У разі необхідності лікування повторювати до повного одужання.

2. Приймати мед безпосередньо перед їдою у вигляді холодного водного розчину: столова ложка на склянку води.

3. Змішати 70 г меду світлих сортів, 15 мл соку каланхое, 7 мл 10%-ного спиртового екстракту прополісу і витримати на водяній бані при 45 °С протягом 30 хвилин, постійно помішуючи. Зберігати суміш у ємності з темного скла. Приймати по столовій ложці 3 рази на день за годину до їди. Курс лікування – 1 – 2 місяці.

Також при зниженій кислотності рекомендують пити соки капусти, картоплі чи моркви, розбавлені водою у співвідношенні 1:10 по 1 склянці на день натщесерце.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, рецепти, захворювання, гастрит, народна медицина, лікування
В тему