13 Листопада 2017
Новини

Яке сьогодні свято – 13 листопада, понеділок

Яке сьогодні свято – 13 листопада, понеділок

Добро теж має своє свято!

Всесвітній день доброти

Доброю традицією багатьох країн світу стало щорічне святкування 13 листопада Всесвітнього дня Доброти (World Kindness Day). Датою свята був обраний день відкриття в 1998 році в Токіо 1-ї конференції Всесвітнього руху доброти (World Kindness Movement). Сама організація «Всесвітній рух доброти» була створена в Японії роком раніше, в 1997-му, і зібрала «під свої прапори» однодумців руху доброти з різних країн – волонтерів і добровольців, які з року в рік невпинно діють по всьому світу і своїми справами надихають людей на здійснення добрих вчинків. І сьогодні приєднатися до них можуть всі охочі зробити добрий, щирий, благородний вчинок.

Міжнародний день сліпих

13 листопада 1745 року – День народження француза Валентина Гаюї – відомого педагога, котрий заснував у Парижі і Петербурзі кілька шкіл і підприємств для сліпих. За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я саме ця дата відзначається як День сліпих. До XVIII століття світ не знав навчальних закладів для сліпих. Валентин Гаюї вперше продемонстрував свій метод навчання сліпих, за допомогою придуманого ним шрифту. Він відкрив першу в світі школу для сліпих дітей під назвою «Майстерня трудящих сліпих», вклавши у відкриття власні фінансові ресурси.

Релігійні свята

Тиждень 24-й після П’ятдесятниці. Апостолів вiд 70-ти: Стахія, Амплiя, Урвана, Наркиса, Апелiя та Арістовула. Мученика Єпимаха. Преподобних Спиридона i Никодима, просфорникiв печерських, у Ближнiх печерах. Преподобної Маври.

Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Посту немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему