27 Жовтня 2017
Новини

Українців атакує «Гонконг», «Брісбен» і «Мічиган»?

Українців атакує «Гонконг», «Брісбен» і «Мічиган»?

 

«Гонконг», «Брісбен» і «Мічиган». Ні, це не міста в Китаї, Австралії та США. Саме так нарекли три штамми грипу, який атакуватиме українців найближчим часом. Чим небезпечний такий грип?

За даними Міністерства охорони здоров'я України, цього року вірусу вдасться атакувати на 14% людей більше в порівнянні з 2016. Лікарі стверджують, що такий висновок вони зробили беручи, за основу дані про зниження імунітету у населення. Ще один фактор – низька кількість людей, які попередньо провели вакцинацію. Безумовно, в групі ризику Україна опинилася і через погіршення соціально-економічної ситуації.

Україною розгуляється три штамми грипу: «Гонконг», «Брісбен» і «Мічиган».

«Мічиган» – це різновид штамму H1N1, підвид Каліфорнійського грипу, також відомого як Свинячий. Інкубаційний період становить 4 – 7 днів. Організм тяжко переносить інфекцію, що може викликати ускладнення. Температура коливається в межах 38,7 – 40 ºС і залишається високою протягом трьох днів. Понизити температуру препаратами дуже складно. Вірус легко передається та вражає працездатне населення віком від 25 до 49 років.

«Гонконг» з’явився під штаммом H3N2. Перші симптоми проявляються за два дні після зараження. Хвороба супроводжується традиційними для грипу ознаками. Тяжкий стан триватиме 3 – 4 дні. При правильному лікуванні, після цього періоду недуга відступає. Легко вражає дітей до двох років та людей похилого віку. Саме на пенсіонерів припадає пік смертності.

«Брісбен» також називають «Сімейним» грипом. Він не має сили викликати епідемію та характеризується м’якою формою протікання.

Наймасивніша атака вірусу випаде на початок грудня. Варто зазначити, що різні види застуди наступатимуть почергово. Спочатку вдарить «Мічиган». З середини січня слід остерігатися «Гонконгу». У лютому-березні розгуляється «Брісбен».

Проте, лікарі закликають не панікувати. Штампи «Гонконг», «Брісбен» і «Мічиган» не призведуть до загальної епідемії. Це скоріше попередження для медичних закладів бути напоготові.

Відтак, доки грип не атакував, подбайте про своє здоров’я. Зокрема, потрібно знати, як підвищити імунітет та як швидко вилікувати грип.

Читайте більше:

Як швидко вилікувати грип. 9 дієвих порад для тих, кому ніколи хворіти?

Щеплення від грипу можуть знизити імунітет людини

Від кашлю вилікує цибулевий чай

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали