5 Січня 2022
Новини

35 ветеранів та ветеранок АТО/ООС пройшли курси, щоб змінити професію

35 ветеранів та ветеранок АТО/ООС пройшли курси, щоб змінити професію

Майже три місяці ветерани та ветеранки, які отримали стипендію від міжнародної організації IREX, навчалися на короткострокових курсах.

Конкурс стипендій для ветеранів та ветеранок АТО/ООС стартував у вересні 2021, а у жовтні переможці отримали стипендію до 500 USD або ж співфінансування на короткострокове навчання. 

“Ветерани та ветеранки в тренді. Тому, як і цивільне населення, багато з них хочуть здобути професію в IT. Це і проєктний менеджмент в IT, і спеціалізовані курси з програмування. У нас близько 80% заявок так чи інакше стосуються інформаційних технологій. Ще популярними серед ветеранів та ветеранок є курси англійської мови. Це також зрозуміло, адже англійська підвищує шанс на працевлаштування та є необхідною у дуже багатьох сферах. Популярними є творчі спеціальності: курси тату-майстерності, художні, графічний дизайн, фото, відео. В пріоритеті й те, що пов’язане з фізичною реабілітацією. Багато колишніх військових ще й мають медичну освіту”, - розповіла представниця Програми реінтеграції ветеранів IREX Вікторія Климчук-Длугач.

Географія конкурсу охопила чимало регіонів України. Переможці та переможниці представляють Львівську, Одеську, Сумську, Волинську, Дніпропетровську, Донецьку, Київську, Луганську області та місто Київ.

В організації IREX наголошують, що такі проєкти важливі тому, що самі ветерани важливі та їхня реінтеграція важлива для України. 

Станом на зараз, в Україні понад 400 тис. учасників бойових дій - це достатньо велика кількість по відношенню до кількості населення держави.

“Відповідно, їхнє благополуччя, стабільний економічний та психологічний стан важливі, особливо в контексті унікального досвіду, який вони отримали”, - підкреслює координатор проєкту.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, ато, оос, війна на сході україни
В тему

Останні матеріали