3 Листопада 2021
Новини

У Польщі - протести через смерть жінки, якій медики відмовились робити аборт

У Польщі - протести через смерть жінки, якій медики відмовились робити аборт

У Польщі на 22 тижні вагітності госпіталізували через відходження навколоплідних вод, але вона померла через відмову медиків робити їй аборт.

У лікарні медики підтвердили діагноз і вроджені вади плода. Плід загинув, у жінки почався септичний шок і через добу вона померла. У неї залишилися чоловік та дочка. Жінка загинула ще у вересні, але громадськості стало відомо про це тільки зараз. Про це повідомляє The Associated Press.

За словами адвоката загиблої, жінка розповіла родичам про те, що лікарі не стали переривати вагітність, зайнявши вичікувальну позицію. Медики утримувалися від екстреного аборту до моменту смерті плоду. Захист підкреслює, що медики діяли відповідно до нових законодавчих норм, оскільки в Польщі заборонено проводити аборт у разі невиліковної хвороби плоду до його загибелі. При цьому переривати вагітність допустимо, якщо є загроза життю і здоров’ю матері. Медики запевняють, що всі рішення приймалися з урахуванням правових положень і стандартів поведінки.

Активісти стверджують, що загибла стала першою жертвою закону про аборти. По всій Польщі спалахнули протести. Натомість прихильники нового законодавства заявляють, що немає доказів тому, що жінка загинула саме через нові правила.

Нагадаємо, у 2020 році Верховний суд Польщі визнав неконституційним положення закону про аборти, що дозволяє переривати вагітність у разі вроджених вад плода. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, смерть, Лікарі
В тему