22 Грудня 2020
Новини

Як наїстися на Новий рік і не нашкодити здоров’ю

Як наїстися на Новий рік і не нашкодити здоров’ю

Пандемія негативно вплинула на здоров’я багатьох. Настають свята, а тренування в клубі істотно ускладнені. Тож під час тривалих вихідних легко засісти на дивані перед телевізором і набивати шлунок нездоровою їжею.

Німецький фонд печінки пише, що багатj людей роблять дуже мало фізичнихх вправ і споживають занадто багато калорій на основі негативного балансу, і радить не погіршувати їх в святкові дні.

Поради щодо харчування на свята

Дотримуйтеся помірності, вживаючи жирну їжу, наприклад олів'є. Найкраще покласти на тарілку поменше і їсти повільно.

Фонд рекомендує в якості закуски легкі супи і свіжі салати. На десерт і як проміжні закусок найкраще підійдуть мандарини, волоські горіхи або мигдаль замість торта і імбирних пряників - їх також можна смачно приготувати.

Прогулянки знижують рівень цукру в крові

Щоб отримати достатньо фізичних вправ, рекомендуються прогулянки на свіжому повітрі. Це знижує рівень цукру в крові після їжі, а також корисно для психіки, - пояснює Німецьке товариство дієтології.

Поєднання ситної їжі і відсутність активності в іншому випадку регулярно призводить до різкого підвищення рівня холестерину, і, отже, до ризику серцево-судинних захворювань. Особливо тим, хто останнім часом був особливо активний в їжі, не варто повністю відпускати себе.

Також не налягайте на алкоголь

З алкоголем також рекомендується деяка стриманість. Не тільки тому, що про правила гігієни через коронавірус часто забувають під дією алкоголю. Федеральний центр санітарної освіти рекомендує людям похилого віку бути особливо обережними з пивом, вином і шнапсом. Печінка довше розщеплює алкоголь. Можливі взаємодії з ліками.

Вживання алкоголю також може посилити депресію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: свято, Поради, їжа, Здоров'я
В тему