18 Грудня 2017
Новини

Якою буде погода на свята в Україні

Якою буде погода на свята в Україні

Поки вся Україна готується до Нового року і чекає пухнастого снігу, в Закарпатті жителі страждають від небаченого для цієї пори року природного катаклізму – повені. То яких іще погодних сюрпризів очікувати українцям у грудні та якою буде погода на свята – повідомляє vesti-ukr.com.

Великий потоп

Рясні опади і потепління після снігопадів у Закарпатті призвели до того, що рівень води в річках піднявся, затопило 983 домогосподарства, вісім ділянок автомобільних доріг загальною протяжністю 2,1 км. На цей момент у ДСНС кажуть, що рівень води пішов на спад, люди повертаються до своїх домівок.

Окрім того, попереджають рятувальники, жителів області та туристів чекає нова напасть – підвищена небезпека сходу лавин у Карпатах. Такий же прогноз і по Прикарпаттю.

Зима повертається

Синоптик Наталія Діденко прогнозує, що у східних, південних і центральних областях очікується вітряна погода із сильними опадами, а до Дня святого Миколая в Україну прийдуть морози. «На заході похолодає серйозно, вдень 18 грудня вже очікується -2 ...-6 градусів. Падатиме сніг. На сході, навпаки, погода буде теплою, до +7...+10 градусів, з дощами і штормовим вітром», – повідомила синоптик. В інших регіонах, за її словами, також очікується сильний вітер і дощ, а в Києві може піти сильний сніг.

Укргідрометцентр також прогнозує найближчими днями зниження температури до -2...-6 °C із опадами у вигляді снігу. Трохи далі заглядає народний синоптик Леонід Горбань. «З 23 по 26 грудня очікується відлига, але з 28-го числа повернуться морози, хоч і не дуже сильні, -3...-6 градусів, і піде сніг», – розповів він.  

На Землі – зима століття

Зарубіжні кліматологи пророкують Землі «зиму століття», у зв’язку зі зниженням сонячної активності й появою холодної течії в тропічних зонах Тихого океану. Аномально холодна зима 2017/2018 повинні були початися зниженням температури на початку грудня. За прогнозами, холоди триватимуть до самого квітня – пише styler.rbc.ua

Цей факт уже доводять снігопади і сильне похолодання в Європі. Але не всі українські метеорологи згодні з думкою західних колег. На Новий рік-2018 погода обіцяє чарівну зимову казку з морозом і снігом у Києві. Такі дані містяться в довгостроковому прогнозі на Gismeteo. А ось на порталах Meteo.ua, Meteoprog прогноз для столиці дещо відрізняється: в перші дні нового року очікуються плюсова температура та опади у вигляді дощу.

В Українському науково-дослідному метеорологічному інституті повідомили, що погода на Новий 2018 рік буде морозною.

Народний синоптик Леонід Горбань у своєму прогнозі на зиму 2017/2018 також твердить про сильні холоди і температуру до -30 ºС. На його думку,  на нас чекає справжня сувора зимова погода. Новий рік-2018, згідно з прогнозом, розпочнеться з морозу до -6 градусів, а в різдвяні дні температура може опуститися до -13 ºС. Глава Укргідрометцентру Микола Кульбіда, навпаки, повідомив, що передумов для сильних холодів цієї зими немає. Спостереження метеорологів за останні кілька років не віщують дуже низьких температур.

Свята та курорти зі снігом

У перші дні року синоптики обіцяють «новорічну казку»: білі від снігу вулиці під яскравим сонцем і помірні морози до - 5...- 8 °C у центральних і східних областях. У Закарпатті, правда, морози вдарять сильніше: до -20 °C в нічний час і -14 °C вдень. А на Різдво, на думку Горбаня, приморозить до -17 °C.

Завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів УкрГМІ Вазіра Мартазінова зазначила, що в Карпатах на новорічні свята сніг буде нестійким, це пов’язано з перепадами температур.

А ось на гірськолижних курортах кажуть, що сезон іде повним ходом: сніг уже випав у достатній кількості і висота снігового покриву буде рости. «Людей уже більше ніж достатньо на всіх трасах, зараз сніг лежить стабільно і немає ймовірності, що до Нового року погодні умови погіршаться», – каже менеджер у «Буковелі».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему