9 Червня 2020
Новини

Безсимптомні хворі з коронавірусом рідко заражають інших — ВООЗ

Безсимптомні хворі з коронавірусом рідко заражають інших — ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров’я повідомили, що безсимптомні пацієнти з коронавірусом вкрай рідко заражають інших.

Про це заявила глава підрозділу ВООЗ з нових хвороб і зооноз Марія ван Керхов, - пише NV.

Раніше дослідження показували, що коронавірус може передаватися від людини до людини, навіть якщо у носія немає видимих симптомів. Тепер, за даними ВООЗ, такий шлях поширення можливий, але він не основний. Таким чином, поставлені під сумнів побоювання, що спалахи коронавірусу важко стримувати через безсимптомних носіїв.

"Як і раніше рідкісні випадки, коли людина з безсимптомним перебігом захворювання насправді передає інфекцію іншій людині", - зазначила ван Керхов.

У ВООЗ засновують свої висновки на звітах з тих країн, де детально відстежують контакти заражених і стежать за безсимптомними хворими.

"І вони не знаходять (в цих випадках) вторинну передачу інфекції. Дуже рідко", - сказала представниця ВООЗ.

У той же час вона визнала, що безсимптомне і досимптомное поширення вірусу можливо в будинках для людей похилого віку або між людьми, які живуть в одному будинку.

За її словами, дії влади повинні бути спрямовані на виявлення та ізоляцію заражених людей з симптомами, а також на відстеження всіх їх контактів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: коронавірус, епідемія
В тему

Останні матеріали