23 Квітня 2020
Новини

В Україну повертаються лікарі, які боролися з коронавірусом в Італії

В Україну повертаються лікарі, які боролися з коронавірусом в Італії

В Україну з Італії повертаються українські лікарі, які майже три тижні допомагали своїм італійським колегам у боротьбі з COVID-19.

Про повернення лікарів з італійських міст Пезаро та Урбіно повідомив у фейсбуці посол України в Італії Євген Перелигін.

Рятуючи італійських пацієнтів, українські медики набули від італійських колег важливий досвід боротьби з Covid-19, який слугуватиме для лікування хворих в Україні,
– зазначив Перелигін.

За словами самих лікарів, найкращою оцінкою їхньої роботи в місцевих лікарнях стали щирі слова вдячності від місцевих мешканців. Люди впізнавали їх на вулицях та у супермаркетах. Вони дякували медикам за те, що ті відгукнулися та допомагають.

Подяку висловили і монахині монастиря Святої Кьяри. Вони написали на адресу посольства листа.

"Ми вдячні за проявлені братніми українськими лікарями до нас любов та милосердя, жест України вражає нас ще більше саме тому, що ваш народ у цей час торкнулась трагедія війни та страждань", – йдеться у листі.

Нагадаємо, в цій групі були троє медичних фахівців обласного центру Волині. Так,  двоє з них  – хірург Андрій Власюк та ендокринолог Софія Черниш – із лікарні МВС. 

Луіджі Ді Майо подякував українським лікарям за допомогу у боротьбі з COVID-19. Він наголосив, що Італія ніколи не забуде про поміч. Про це у твіттері написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Дякую" українською каже у своєму пості Луіджі Ді Майо, міністр МЗС Італії, звертаючись до наших медиків, – написав Аваков. Та додав, що українці поряд з колегами 11 інших країн стояли поруч з італійськими лікарями у найкритичніший період епідемії на Апеннінах.

Що відомо про поїздку українських лікарів до Італії

  • 4 квітня 20 медиків полетіли допомагати італійським лікарям у боротьбі з COVID-19 та набиратися від них досвіду у лікуванні коронавірусу.
  • Українських лікарів відправили літаком Нацгвардії Ан-74. Вони перебували у регіоні Марке.
  • Спершу вони мали пробути в Італії 14 днів, однак згодом термін дещо продовжили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, італія, медицина, лікарня, коронавірус
В тему