1 Грудня 2019
Новини

Як курсуватимуть потяги та скільки відпочиватимемо у грудні-2019

Як курсуватимуть потяги та скільки відпочиватимемо у грудні-2019

До закінчення 2019 та початку Нового, 2020, року залишилося 30 днів. Нагадаємо, що 2020-ий буде високосним роком, а значить, у лютому буде не 28, як зазвичай, а 29 днів.

За східним календарем наступний рік буде роком Білого Сталевого Щура.

Українців чекають довгі зимові вихідні і безліч святкових заходів. OBOZREVATEL же зібрав все, що слід знати напередодні найголовнішого і наймасштабнішого свята в світі.

Новий рік 2020

Вихідні на Новий рік

У 2020 році Україна святкує Новий Рік в середині тижня, а 1 січня випадає на середу. Відповідно, вихідні на Новий рік 2020 – це 29, 30, 31 грудня та 1 січня. А ось субота 28 грудня у переважній більшості компаній і установ буде робочим днем.

Новий рік в Києві

Головна ялинка країни в Києві буде встановлена на Софійській площі. Урочисте запалювання ялинки відбудеться 19 грудня, після чого на площі будуть щодня проходити святкові концерти. На цій же локації будуть відзначати класичне європейське Різдво в німецькому стилі.

Новий рік на Софійській площі

Ще одна велика новорічна локація в Києві розгорнеться на Контрактовій площі. Там відкриється новорічний ярмарок і буде своя ялинка.

Новий рік на Софійській площі

При цьому в Києві під час новорічних і різдвяних свят у 2020 році заборонено використовувати феєрверки і продавати міцний алкоголь в публічних місцях.

Де відпочити на Новий рік

Спеціально на період новорічних і різдвяних свят "Укрзалізниця" запустила шість додаткових поїздів за маршрутами:

  • Київ – Львів;

  • Київ – Ковель;

  • Покровск – Харків;

  • Львів – Одеса;

  • Львів – Ужгород;

  • Кривий Ріг – Ужгород;

Свята та пам'ятні дати грудня: що відзначається

1 грудня

В цей день в Україні відзначається День працівників прокуратури, а в світі це – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Крім того, саме 1 грудня в 1953 році в газетних кіосках Чикаго з'явився перший номер чоловічого журналу "Playboy".

Обкладинка першого номера "Playboy"

1 грудня народився російський рок-музикант Гарік Сукачов і американський кіноактор Вуді Аллен.

Головні свята грудня

Звісно ж, найголовнішими датами грудня є новорічні свята: День Святого Миколая, католицьке Різдво і Новий рік.

Також цього місяця 6 грудня святкується День Збройних Сил України, а 12 грудня День сухопутних військ ЗСУ. Ну, а 30 числа свій професійний день відзначають українські війська спецзв'язку.

Християни ж 4 грудня святкують Введення в храм Пресвятої Богородиці, а 8 грудня непорочне зачаття Діви Марії вшановує католицька церква.

Читайте також

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.