16 Жовтня 2019
Новини

Концерти у Росії перекрили артистам шлях на «Євробачення-2020»

Концерти у Росії перекрили артистам шлях на «Євробачення-2020»

Телеканал СТБ і «UA: Суспільне мовлення» заявили про старт Національного відбору на «Євробачення-2020».

У цьому році були змінені правила участі в конкурсі, повідомляє прес-служба Суспільного.

Тепер учасником Національного відбору може бути виконавець або колектив, що не здійснює концертної діяльності на території РФ з 2014 року, не планує і не анонсує її під час конкурсу і до фіналу «Євробачення», а також не в’їжджав на територію Криму з порушенням законодавства України.

«Євробачення» - особливий пісенний конкурс, він не тільки про музику, а й про можливість представити свою країну в світі. Тому для нас, як для Громадського мовника України, важливо організувати відбір спільно з СТБ таким чином, щоб представником України був не тільки талановитий і яскравий артист, але і той, хто повністю розуміє цю відповідальність, поділяє позицію і цінності українського суспільства і готовий дотримуватися правил конкурсу; той, хто зможе якнайкраще представити нашу країну на міжнародній арені», - сказав голова правління «UA: Суспільне мовлення» Зураб Аласанія.

Відзначається також, що в цьому році фінансову підтримку переможця Національного відбору під час підготовки і поїздки на «Євробачення» бере на себе «Суспільне».

Національний відбір, як і раніше, буде складатися з трьох етапів: відбір анкет (до 25 грудня), телевізійні півфінали (8 і 15 лютого) і фінал (22 лютого), за результатами якого і буде визначено представника нашої країни на «Євробаченні-2020».

«Євробачення-2019» відбулося в Тель-Авіві в травні цього року. Перемогу на ньому здобув нідерландський співак Дункан Лоуренс, який отримав за результатами голосування 492 балів. На другому місці розмістився представник Італії Мамуд (465 балів), а замикає трійку лідерів Сергій Лазарєв з Росії (369 балів).

Україна відмовилася від участі в «Євробаченні» в цьому році. Співачка MARUV (Анна Корсун), яка перемогла в Нацвідборі 23 лютого, відмовилася представляти Україну після вивчення пунктів договору, які вона вважає «кабальними». Співачка, яка гастролює в РФ, заявила, що не бажає бути «битою на політичній арені».

Ім'я представника від України планували оголосити 26 лютого після того, як НДТУ і команда MARUV не дійшли згоди щодо умов контракту. Разом з тим, група Freedom Jazz, яка посіла друге місце, відмовилася представляти Україну на пісенному конкурсі в Тель-Авіві. Також від участі в конкурсі відмовилася група KAZKA, яка посіла третє місце в Національному відборі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: євробачення, концерти, росія
В тему