15 Серпня 2019
Новини

Газета видала «підривний фейк» про посла Словенії в РФ Рашу Сраку

Газета видала «підривний фейк» про посла Словенії в РФ Рашу Сраку

Несподівано для себе словацька спортсменка Раша Срака «стала послом» Словенії в Росії… І тепер вона інтернет-зірка.

Словенську дзюдоїстку Рашу Сраку (Raša Sraka) в Мережі «призначили» на посаду уповноваженого посла Словенії в Росії. Сатиричне видання «Панормама» повідомило, що спортсменка вирішила переформатуватися в дипломата і стати представником рідної країни в РФ, передають «Вісті».

Фейк досить швидко розлетівся по інших виданнях. Правда, перевірити його на достовірність було нескладно – в повідомленні посилаються на прес-службу МЗС Словенії та на слова «міністра» Душана Сральковича, якого, як потім виявилося, не існує. Насправді тамтешнє МЗС очолює Міро Церар. І про відставку нинішнього посла Словенії в Росії Бранко Раковець також ніде не повідомлялося.

«У Раші дуже вдале ім’я – по-англійськи це слово перекладається як Росія. Крім того, у неї багато спільного з російськими політиками, що має допомогти налагодити їм тісний контакт. Нам відомо, що в Росії з великою шаною ставляться до колишніх спортсменів, нагороджуючи їх депутатськими мандатами, а Раша не просто спортсменка, а дзюдоїстка і досягла успіхів в улюбленому виді спорту російського президента. Сподіваюся, наші дружні відносини між двома слов’янськими державами тільки зміцняться в найближчому майбутньому», – прокоментував призначення «міністр» закордонних справ Душан Сралькович.

Раша Срака – реальна словенська дзюдоїстка, але політикою вона не цікавиться і таку посаду не отримувала. Вона народилася 10 жовтня 1979-го в місті Любляна. Чемпіонка Європи 2003 року по дзюдо, неодноразовий призер чемпіонатів світу та Європи. Виступала у ваговій категорії до 70 кілограмів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ, Політика, словенія, росія, фейкові новини, Курйози
В тему

Останні матеріали