1 Листопада 2018
Новини

«Укрпошта» збільшила дохід на мільярд гривень

«Укрпошта» збільшила дохід на мільярд гривень

«Укрпошта» за три квартали цього року збілтшила прибуток майже на третину.

Чистий дохід від реалізації продукції за основними напрямками діяльності становить понад 1 млрд грн у порівнянні з аналогічним періодом минулого року або на 27,6%. Загалом показник склав майже 4,8 млрд грн. Інформує прес-служба відомства.

Як йдеться в повідомленні, за цей період зростання доходів від письмової кореспонденції та дрібних пакетів відбулося на 40,8%, посилок — на 48,7%, періодичних видань на – 32,6%, переказів – на 13%, платежів — на 9,6%.

Крім того, у цьому кварталі «Укрпошта» почала працювати з найвідомішими гравцями ринку електронної комерції України і сьогодні за день відправляє майже стільки експрес-посилок, скільки за весь 2016 рік.

Витрати на оплату праці в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли на 739 млн грн або 31,1% і склали 3,1 млрд грн, відрахування на соціальні заходи збільшилися на 167 млн грн і склали майже 750 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 січня 2019 року «Укрпошта» припиняє доставку пенсій

Незважаючи на збільшення доходів, фінансовий результат компанії за 9 місяців поточного року є збитковим у розмірі 514,1 млн грн. Основною причиною збитків у сумі понад 1 млрд грн є надання Пенсійному фонду України послуги доставки пенсій за тарифом 2004 року, що покриває лише 60% її собівартості.

«Укрпошта продовжує збільшувати доходи за основними напрямками діяльності. Ми отримали понад 1 млрд грн чистого доходу…. Однак стабілізація фінансового стану компанії неможлива без зміни тарифу на доставку пенсій, який має бути на рівні собівартості. Це не субсидія, а необхідність розрахуватися з «Укрпоштою» за надані послуги. Небажання Пенсійного фонду України переглядати тариф, який не змінювався з 2004 року, може залишити 4,5 млн пенсіонерів в селах без доставки пенсії», – зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман розбереться з «Укрпоштою» через пенсії і грозиться «почистити» кадри

Нагадаємо, нещодавно керівництво «Укрпошти» заявило, що компанія має намір закрити близько 7 тисяч поштових відділень, і доставку пенсій громадянам можуть припинити.

Натомість, прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв не допустити припинення «Укрпоштою» доставки пенсій і запропонував менеджменту піти у відставку в разі незгоди з його позицією.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: економіка, Україна
В тему