31 Липня 2018
Новини

Винуватиця смертельного ДТП у Харкові була не п’яна, а під наркотиками – адвокат

Винуватиця смертельного ДТП у Харкові була не п’яна, а під наркотиками – адвокат

Обвинувачена в ДТП з шістьма жертвами Олена Зайцева на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння.

Про це на засіданні Київського райсуду Харкова у вівторок заявила представник потерпілих, адвокат Лариса Матвєєва. Пише Українська Правда з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Як зазначає видання, адвокат посилається на відповідь на адвокатський запит, отриманий нею з Центрі психічного здоров'я та моніторингу наркотиків і алкоголю Міністерства охорони здоров'я України.

«З урахуванням наведених в запиті відомостей можна визначити, що особа станом на 17.10.2017 року перебувала в стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин», - процитувала Матвєєва відповідь центру.

Також, вона заявила клопотання про долучення до матеріалів справи завірених копій свого запиту і відповіді на нього.

Раніше повідомлялося, що проти задоволення клопотання виступали тільки адвокати Зайцевої і представник однієї з потерпілих (знайомої Зайцевої, яка перебувала разом з нею в машині на момент аварії).

У судовому засіданні оголошено перерву до 7 серпня.

Раніше повідомлялося, що восени 2017 року, відразу після смертельної аварії, аналіз показав присутність у сечі Олени Зайцевої наркотичний речовин - опіатів. Пізніше повторна експертиза вже не виявила цих речовин  у Зайцевої.

Ще пізніше у справі пропав один з основних свідків – нарколог, який оглядав Зайцеву після наїзду на пішоходів.

Пізніше, 6 грудня 2017 року, за висновками експертиз у справі про ДТП у Харкові, в організмі Зайцевої виявили речовини, які містять кодеїн.

Нагадаємо, смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся сталася увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.  За кермом Lexus перебувала 20-річна донька харківського бізнесмена Олена Зайцева.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, дтп, кримінал
В тему