22 Січня 2018
Новини

Чи зігріває алкоголь у мороз?

Чи зігріває алкоголь у мороз?

У морози зігріватися за допомогою спиртного не рекомендується, так як, усупереч усталеній думці, алкоголь не гріє, а збільшує тепловіддачу людини. Про це заявив лікар-імунолог Кирило Шляпников – пише life.ru.

За його словами, той, хто випив, замерзає швидше, але цього просто не відчуває. Його думку підтримав академік Олександр Чучалін. Він заявив, що для того, щоб зігрітися в холодну погоду, краще почати з гарячих напоїв. А вже після цього можна вмитися теплою водою, витерти шкіру насухо, розтерти ділянки тіла, які зазнали впливу холоду.

– Обов’язково потрібно правильно одягатися, щоб натільна білизна була з натуральних тканин. Потовиділення становить загрозу при низьких температурах, оскільки додатково охолоджує організм, тому потрібно, щоб білизна абсорбувала, – каже академік.

Окрім того, Чучалін закликав не вірити міфам про те, що низькі температури вбивають бактерії та поширення вірусів зупиняється. При цьому, за словами Шляпникова, в морози можуть загострюватися проблеми із суглобами та шкірою, а також є небезпека загострення захворювань, пов’язаних із кровопостачанням.

Лікарі порадили утеплити руки, ноги, обличчя, голову, якщо збираєтеся на вулицю, а також вживати їжу, багату на вуглеводи і білки. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему