22 Січня 2018
Новини

Скільки мільярдерів з’явилося в світі в 2017 році

Скільки мільярдерів з’явилося в світі в 2017 році

Минулого року в світі кожних два дні з’являвся новий мільярдер, у результаті чого їх число досягло 2043, свідчить дослідження міжнародної благодійної та гуманітарної організації Oxfam, підготовлене в переддень Всесвітнього економічного форуму в Давосі – пише ria.ru.

За даними організації, приріст статків цієї групи людей за рік становив 762 мільярди доларів, і в результаті 82% світового багатства зосередилися в руках 1% населення.

Одночасно організація фіксує й інший тривожний тренд: за даними Oxfam, фінансове становище 3,7 мільярда найбідніших людей світу за минулий рік абсолютно не покращилося. Порівнюючи отримані результати, організація зробила висновок, що статки 42 найбагатших людей світу дорівнюють загальним статкам цих найбідніших 3,7 мільярда землян.

У цілому в період з 2006-го по 2015 рік статки мільярдерів росли приблизно на 13% щорічно, тобто в шість разів швидше, ніж середні зарплати робітників, які збільшувалися в середньому на 2% в рік.

Доповідь організації Oxfam була створена з використанням даних Credit Suisse і Forbes, а також на основі опитування 70 тисяч осіб у 10 країнах світу. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему