12 Січня 2018
Новини

Юна українка створила мобільний додаток, який Apple визнала одним із найкращих у 2017 році

Юна українка створила мобільний додаток, який Apple визнала одним із найкращих у 2017 році

До нашої співвітчизниці з Прикарпатті прийшло всесвітнє визнання.

Дівчина з Коломиї Олександра Рогачова створила віртуальний тату-салон. Він дозволяє будь-кому й у будь-якій точці миттєво сфотографувати себе з будь-яким татуюванням. Таким чином людина може визначити,  чи варто робити справжнє тату на все життя. Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.

Зараз українська вундеркінд мешкає у Нью-Йорку. Півтора року тому вона привезла сюди з України одну з передових розробок віртуальних технологій. До речі, Олександра Рогачова є співвласницею компанії Inkhunter.

Як розповіла сама дівчина, аби мобільний додаток працював, на тілі потрібно намалювати смайлик із трьох рисок. Потім треба навести телефоном на смайлик – і з’являється татуювання.

Щодня в додатку з’являються нові ескізи – з дівчиною співпрацюють не лише українські художники, а й тату-майстри з усього світу.

Школу в Коломиї Олександра закінчила сім років тому. Пішла вчитися на комп’ютерні науки, при тому що власного комп’ютера на той час не мала.

Шість місяців займалась у друзів, аби потім з кількома друзями взяти участь та виграти хакатон у Харкові. Потім переїхала до Києва, і нарешті втрапила до Нью-Йорка.

Про Батьківщину дівчина каже: «Я там, де можливості. Якщо будуть можливості розвиватися реально добре в Україні – я всіма руками за». 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему