Життя

Чинний депутат Верховної Ради – агент спецслужб росії?!

Чинний депутат Верховної Ради – агент спецслужб росії?!

Іще 10 років тому, в листопаді 2013-го, коли українська молодь підняла Революцію гідності, а потім гинула за нашу незалежність, цей покидьок став ганьбити Україну та її народ в очах усього світу.

Зокрема – він вигадав і поширив фейк про те, нібито на Майдані в Києві (де в той час українці вимагали від Януковича обрубати зв’язки з росією та зблизитися з ЄС) орудують повії і що місце протесту свідомих українців – то насправді «центр розпусти» (про це навіть мали зрежисерувати провокативне відео), - йдеться у газеті «Твій вибір».

Оплачував усю цю заказуху очільник податкової часів Януковича Олександр Клименко. А виконував – Олександр Дубінський, працівник каналу «1+1» олігарха Коломойського, телеведучий програми «Гроші» на тому ж каналі, а нині – депутат Верховної Ради.

Посварив Україну зі США, щоб ми не мали підтримки від Америки

Саме Олександр Дубінський упродовж багатьох років поширював неправдиву інформацію, аби розсварити українців та ганьбити владу в очах усього світу.

Саме він називав тодішню міністерку охорони здоров’я Уляну Супрун «доктором смерть» і звинувачував у тому, що її медична реформа нібито вбиває простих людей (хоча насправді Супрун просто перекрила мільярдні потоки тим, хто багатів на хворобах українців). Той-таки Дубінський звинуватив президента Порошенка у «вбивстві рідного брата Михайла» (хоча потім суд довів: то цинічна брехня).

А 2019-го напередодні американських виборів Дубінський разом із депутатом Андрієм Деркачем скликав пресконференцію та звинуватив у корупції тоді ще кандидата в президенти США Байдена: мовляв, той через свого сина та українських політиків відмиває гроші у газовидобувній компанії «Burisma».

Усе це не могло не вплинути на результати виборів у США та катастрофічно погіршило відносини України зі Сполученими Штатами.

Співпрацював зі зрадником, який мав пришвидшити окупацію

Але цим Дубінський не обмежився. Будучи народним депутатом України, він, замість відстоювати інтереси своєї держави, став поширювати брехню про масове розкрадання американської допомоги в Україні. А в грудні 2020-го разом із тим-таки Деркачем надіслав до кількох американських конгресменів листи, у яких ішлося про нераціональне використання Україною коштів американських платників податків.

«Як таке може бути?» – запитаєте ви. Може. Бо згодом слідчі доведуть, що Деркач – агент росії, якого ще у 2016-му москва завербувала і якому щедро платила за те, аби розхитував ситуацію всередині України, позбавляв Україну підтримки всього цивілізованого світу, а після повномасштабного вторгнення – пришвидшив окупацію.

Що ж до Дубінського, то в січні 2021-го Держдеп (міністерство закордонних справ США), заявив: Дубінський відповідальний за діяльність пов’язаної з росією мережі дезінформації, котра грала на руку Трампу, який, у свою чергу, грав на руку кремлю і навіть заявляв, що Україна має відмовитись від Криму та НАТО і що Сполучені Штати своїми діями самі змусили путіна вторгнутись в Україну 2014 року.

Тобто США прямо заявили: Дубінський, який на той момент очолював київську обласну організацію «Слуги народу», був нардепом від цієї партії та членом однойменної фракції в парламенті, – співпрацює з росією.

Навіщо це було Дубінському? Можемо тільки здогадуватися. Але ще восени 2019-го нардеп і його родина володіли 24 квартирами, 17 автівками, 2 будинками і 70 сотками землі загальною вартістю 2,5 млн доларів. Непогано, погодьтеся, як для «простого журналіста» і «чесного депутата». А коли в Дубінського запитали, звідки в його мами елітні іномарки, той із насмішкою відповів: «Мама любить скорость». 

«Це була спецоперація рф, фінансувалася вона теж звідти»

Але й на цьому діяльність Дубінського не вичерпалася. Зокрема, йому доручили внести більше від тисячі правок до так званого «антиколомойського» законопроєкту і таким чином дати Коломойському можливість повернути собі «ПриватБанк».

Після повномасштабного вторгнення Дубінський (якого так і не позбавили мандата) лобіював інтереси депутатів ОПЗЖ та на замовлення кремля кричав про «гоніння на церкви [московського патріархату]».

Нещодавно політика звинуватили в тому, що влітку 2023-го він за підробленими документами виїжджав за кордон нібито лікувати батька, а насправді – відпочивати на іноземних курортах. В листопаді Генеральна прокуратура повідомила Дубінському підозру в тому, що він під час воєнного стану допомагав незаконно переправляти через кордон чоловіків призовного віку.

А квінтесенцією діяльності цього «народного обранця» стало звинувачення його в державній зраді, підозру про яку депутату вручили 13 листопада. За словами речниці Державного бюро розслідувань Тетяни Сап’ян, у слідства є факти, що Дубінський відвідував росію: «Це була спецоперація рф, фінансувалася вона теж звідти».

У спецслужбах росії Дубінський мав кличку Буратіно. А ким серед політиків є тато Карло, хто та відома всім Мальвіна і під батогом якого Карабаса Барабаса танцюють на арені України ляльки-зрадники – ниточки сплітайте самі.

Оксана Бубенщикова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Політика, Україна, слуга народу, депутати, росія
В тему