Життя

В Уганді 70-річна жінка народила двійню

В Уганді 70-річна жінка народила двійню

В одній з лікарень Уганди 70-річна Сафіна Намуквая народила двійню.

Вона стала мамою вдруге за останні 3 роки завдяки екстракорпоральному заплідненню (ЕКЗ), - повідомило BBC з посиланням на Міжнародний жіночий госпіталь і центр репродуктивності.

Жінка народила хлопчика та дівчинку 29 листопада за допомогою кесаревого розтину в репродуктивному центрі в столиці країни Кампалі.

"Ми досягли надзвичайного – народили близнюків найстаршій матері в Африці, якій 70 років!" – зазначили у центрі репродуктивності.

70-річна породілля зазначила, що це диво. Пані Намуквая розповіла угандійській газеті Daily Monitor, що її вагітність була важкою. Партнер покинув її, коли дізнався про вагітність двійнятами.

"Чоловіки не люблять, коли їм кажуть, що ви носите більше однієї дитини. З того часу, як я потрапила сюди, мій чоловік жодного разу не з'являвся", – сказала вона.

Жінка зазначила, що вирішила мати дітей після того, як над нею "знущалися за бездітність".

Наразі немає інформації, чи використовувала вона донорську яйцеклітину, чи власну, яку заморозили та зберігали, коли вона була молодшою.

Нагадаємо, в Україні теж є жінка, яка народила після менопаузи у віці 66 років.  

Нині Валентині Підвербній 78, а її 12-річна донька Анна-Марія попросила про допомогу у соцмережах через домашнє насилля.  Суд вирішиввідібрати дитину у найстаршої матері України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вагітність, пологи, діти, Світ
В тему