Життя

На Волині нелюд зґвалтував 19-річну жінку після гінекологічної операції

На Волині нелюд зґвалтував 19-річну жінку після гінекологічної операції

Поблизу одного з сіл Локачинського району Волинської області чоловік зґвалтував 19-річну жінку, якій того дня зробили гінекологічну операцію. Але сидіти в тюрмі кривдник аж ніяк не хоче, тому присуджені йому судом 3,8 року тюрми оскаржуватиме в апеляції. Його ж жертва перебуває у важкому психологічному стані та буквально живе на антидепресантах і транквілізаторах.

Молоду жінку зґвалтував далекий родич її чоловіка…

Моторошна історія трапилася у квітні минулого року. Того дня 19-річна Вікторія Франчук – молода мама, якраз повернулася з лікарні після гінекологічної операції (ерозія шийки матки, – прим.). На той час її первістку було усього 4 місяці. За ним допомагала доглядати бабуся чоловіка, з якою молода сім’я і проживає. Батьки жінки живуть на Любомльщині. Чоловік Вікторії – 23-річний Назар, тоді був на заробітках за кордоном. Молода жінка вирішила провідати іншу бабусю, яка жила у сусідньому селі. Але тоді вона і уявити не могла, що на неї чекає.

Аби скоротити дорогу, Вікторія пішла короткою стежкою понад озером. Там і зустріла свого кривдника. Молода жінка його знала – це був далекий родич її чоловіка, який проживав у сусідньому селі. Знав її і він. Коли у подружжя народився син, то особисто вітав чоловіка Вікторії з цією радісною подією…

Чолов’яга  був добряче підігрітий оковитою. Запитав Вікторію, де її чоловік. Не підозрюючи нічого лихого, відповіла, що він за кордоном. Але кривдник несподівано напав на неї, почав наносити удари. Аж ніяк не очікуючи такого повороту, бідолашна почала благати його відпустити, плакала, пояснювала, що їй зробили операцію, що у неї є чоловік, дитина. Але ґвалтівник міцно затиснув їй рота, погрожував. Тендітна дівчина не змогла протистояти озвірілій істоті – задумане він таки довів до кінця. А Вікторія пообіцяла нелюду, що нікому про це не розповість – аби лиш відпустив її.

– Я тоді була після гінекологічної операції. Лікар мені сказав, що взагалі не можна більше від місяця мати інтимні стосунки з чоловіком. А тут того самого дня мене зґвалтували, – каже молода жінка.

Ґвалтівник надсилав повідомлення з погрозами

Згадуючи ці події, Вікторія і досі не може оговтатися. Інколи здається, що це просто якийсь страшний сон, вона прокинеться – і все мине. Її голос тремтить, очі вмить наповнюються сльозами. Слухаючи її, думаю, дякувати Богу, підігрітий оковитою ґвалтівник хоч залишив її живу. Адже, як нерідко трапляється, після наруги нелюди просто позбуваються своєї жертви. Аби та нікому не розповіла, що з нею сталося.
– Після того, як це трапилося, я пішла в першу хату в селі. Все там розказала. Вже звідти викликали поліцію і «швидку». І саме ці люди виступали головними свідками на суді, – продовжує Вікторія.

Ґвалтівник після скоєного втік додому, і саме там того ж вечора його пов’язала поліція. Дізнавшись, що сталося із дружиною, Назар залишив роботу в іншій країні і вже наступного дня приїхав додому. Як не дивно, але перший час ґвалтівника відпустили під домашній арешт.  Тоді, за словами Вікторії, він вільно ходив селом, пиячив. Та всім розповідав, що не винен, мовляв, Вікторія добровільно погодилася на статевий акт з ним. Обзивав її останніми словами. Відчувши безкарність, кривдник почав надсилати чоловіку своєї жертви повідомлення з погрозами. Подружжя викликало поліцію і написало на нього чергову заяву. І лише тоді ґвалтівнику змінили запобіжний захід і посадили у СІЗО.

Від стресу зникло грудне молоко

А далі – виснажливі розгляди справи у суді. На кожен з них Вікторія приїжджала, хоча для неї це було страшним випробуванням. Через стрес у неї навіть зникло грудне молоко. Їй несила було вкотре бачити свого кривдника. В пам’яті постійно малювалася та жахлива сцена. Було боляче і нестерпно, важко морально. Спочатку молода жінка по допомогу до адвоката не зверталася, бо прокурор запевнив її, що в цій справі і так все ясно – нападник понесе заслужене покарання. 27 вересня ґвалтівнику присудили 3,8 року тюрми. Приголомшливе поблажливе покарання за скалічене життя, але навіть з ним злочинець погоджуватися не збирався. Подав на апеляцію.

– Тоді я вирішила звернутися за допомогою до адвоката у безоплатну правову допомогу. Я поїхала в Луцьк на прийом. Жінка-адвокат ознайомилася зі справою і шокувала мене, мовляв, у мене мало шансів, йому дадуть умовне – і на тому все. Бо він раніше не судимий. То що, якщо не судимий, то йому можна робити все, що завгодно? А коли я запитала її, чи варто надавати цій ситуації розголосу, вона на мене накричала, а чоловік її вирвав трубку й обізвав мене. Звісно, я від такого «захисту» відмовилася. Правду кажучи, це остаточно мене зламало – і я зневірилася у людях, – продовжує розповідь Вікторія.

Та додає: коштів на платних адвокатів не має. Та й не розуміє, як можна платити за те, аби довести очевидне – її зґвалтували, розтоптали її гідність, забрали її здоров’я – в тому числі і психологічне, зруйнували життя і похитнули її сімейне щастя!

сім’я Франчуків

сім’я Франчуків

Через небажання жити щодня приймає антидепресанти і транквілізатори


І якщо попервах Вікторії було важко фізично, то потім пішло загострення психологічно. У неї почалися нервові зриви, істерики, вона не хотіла жити. Довелося звертатися за допомогою до психіатра. Його висновок – у молодої жінки хронічна депресія, фобія.

– Я досі щодня п’ю антидепресанти і транквілізатори. Різні думки лізли в голову – просто не хотілося жити. Ми з чоловіком прожили разом 4 роки, все в нас до цього моменту було добре. Я неймовірно кохаю його, а він мене. Але дійшло до того, що наша сім’я була на межі розлучення. Бо чоловік до мене говорить нормально, а я починала кричати на нього. Я не хотіла його бачити. Були істерики. Навіть мій синочок мене не радував! – каже молода жінка.

Нині дитині подружжя – рік та місяць. Вікторія ж фактично живе на таблетках, які уже згадувались – заспокійливі і транквілізатори. Чоловік і бабуся постійно біля неї – бояться залишати одну. Ясно одне – травма, яку отримала молода жінка, залишиться на все життя. Але найстрашніше, що ґвалтівник може уникнути покарання і відбутися умовним. Лише на останньому судовому засіданні кривдник визнав свою вину. Але лише частково. У вироку йдеться, що він частково визнав свою вину, мотивуючи, що на момент вчинення злочину був нетверезий, а статевий акт відбувся нібито зі згоди потерпілої, бо, цитую, «вона його боялась». Зараз же чоловік подав на апеляцію, бо сидіти в СІЗО не хоче.

– Я не одна, в мене є сім’я, родичі, друзі. А він (ґвалтівник, – прим.) один. Так, він зараз за гроші купив собі захист, але гроші закінчуються. Для мене це випробування, яке я повинна пройти. Вірю, що Бог мене одну не залишить, – завершує Вікторія.

Ірина Бура

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, згвалтування, Сім'я, Волинь
В тему