Життя

Молитовний сніданок – заради порятунку хворих діток

Молитовний сніданок – заради порятунку хворих діток

Кажуть, молитва – це наша розмова з Богом. Ось чому вона примирює, об’єднує і спонукає творити добро.

А що це насправді так, переконав Третій молитовний сніданок, який минулої п’ятниці відбувся в Луцьку. Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Сама традиція проведення молитовних сніданків прийшла до нас зі Сполучених Штатів. Перший таки захід майже 70 років тому організував тодішній президент США Дуайт Ейзенхауер. І з того часу це стало хорошою традицією не лише американців, а й громадян усіх країн світу, які готові в молитві об’єднуватися заради милосердя.

Ось і Третій молитовний сніданок Волині, який пройшов у приміщенні обласного музично-драматичного театру імені Шевченка, зібрав понад дві сотні гостей, які готові долучитися до спільних справ в ім’я добра.

Учасниками молитовного сніданку стали волиняни різних віросповідань та сфер зайнятості: військовослужбовці та лікарі, науковці і священнослужителі, бізнесмени й політики, волонтери і діячі культури.

Не оминули своєю увагою молитовного сніданку Луцький міський голова Ігор Поліщук, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, заступниця голови Волинської обласної державної адміністрації Людмила Тимощук, Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк, Почесний консул Литовської Республіки у Волинській області Сергій Мартиняк, народний депутат України Вячеслав Рубльов.

Традиційно дійство розпочалося зі спільної молитви у виконанні архієрейського хору «Оранта». Згодом ведучі озвучили мету заходу – збір коштів на придбання діагностичного обладнання для неонатального центру Волинського обласного територіального медичного об’єднання. Йдеться про апарат амплітудно-інтегрованої електроенцефалографії, який дозволить діагностувати патологічні відхилення у діяльності центральної нервової системи новонароджених.

Перерахувати гроші можна було на розрахунковий рахунок Волинського обласного перинатального центру або здійснити благодійну пожертву, поклавши кошти до скриньок.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив: «Це вже добра традиція, коли люди різних релігійних конфесій, політичних переконань і професій збираються, немов одна родина, щоб допомогти ближньому. Я щиро бажаю, аби цей день запам'ятався не лише світлинами, а й плідним спілкуванням один з одним. Ми маємо задуматися, який слід ми залишимо по собі, за якими справами і вчинками нас згадають нащадки. Давайте спільно дамо результат і врятуємо діток, котрі сподіваються на нашу допомогу!».

Генеральний директор КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Ірина Горавська розповіла, що допомога благодійників дуже цінна, бо можливості придбання необхідного обладнання коштом закладу обмежені.

«На жаль, держава не виділяє нам гроші на придбання такого обладнання. І тому ми сьогодні звертаємося до вас, меценати, бізнесмени, політики. Без вашого сприяння дітки не отримають якісної медичної допомоги. Долучіться, будь ласка, подбайте про майбутнє України. Маючи на балансі апарат для діагностики патологічних відхилень у нервовій системі новонароджених, ми станемо ще потужнішою клінікою, де не лише виходжують проблемну дітвору, а й працюють на випередження різних недуг та патологій», – зауважила Ірина Горавська.

Під час захожу священнослужителі різних конфесій разом з усіма молились за Україну, її народ, військо, лікарів, а також – за Луцьк та мир у світі.

Молитви виголосили митрополит Луцький і Волинський Михаїл, старший пастор Церкви Адвентистів Сьомого Дня Володимир Мелись, голова Волинського об’єднання церков Євангельських християн-баптистів єпископ Ярослав Троць, вікарій Волинської єпархії Української православної церкви єпископ Камінь-Каширський Афанасій, екзарх Луцький Української греко-католицької церкви єпископ Йосафат, голова Волинського об’єднання Української церкви Християн віри євангельської єпископ Михайло Близнюк.

Перед учасниками Молитовного сніданку виступили дитячі колективи та співак Сергій Скулинець. А завершився Третій молитовний сніданок спільною молитвою усіх присутніх «Боже великий, єдиний»…

…Завдяки двом попереднім молитовним сніданкам спільними зусиллями представників влади, духовенства, громадськості та бізнесу вдалося придбати дороговартісні гемоаналізатори для дитячих лікарень, а також дихальний апарат. Тож віримо, що й цього разу спільна справа волинян принесе користь маленьким пацієнтам Волинського обласного територіального медичного об’єднання захисту материнства і дитинства.

Ніна Грицюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, молитва
В тему