Життя

«Ми робили «це», коли мама варила їсти»: волинянка народила в 13 років

«Ми робили «це», коли мама варила їсти»: волинянка народила в 13 років

«Він мене не ґвалтував. Ми робили «це», коли мама варила їсти»: що розповідає 13-річна дівчинка з Волині, яка народила від 63-річного вітчима.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Скандал на Волині, у селі Риковичі Іваничівського району, де 13-річна школярка народила сина від свого 63-річного вітчима, обростає новими приголомшливими подробицями. У минулих номерах нашої газети ми уже розповідали про цей інцидент, сьогодні ж ми повідомимо направду вражаючі деталі цієї історії, які вдалося дізнатися. Адже виявляється, що у забитому селі на Волині жила справжня шведська сім’я, як «охрестили»  її односельці. І хтозна, скільки б це тривало і далі, якби 13-річна дитина сама не народила дитину. Між тим 8-класниця зізнається, що у неї був інтимний зв’язок іще з кількома дорослими чоловіками…

Дружини «багатожона» не вірять, що він зґвалтував дитину, а результати ДНК називають «підробкою»

У середині серпня цього року 13-річна Ірина народила хлопчика. Його вага – 3,300. Зріст – 53 сантиметри. Дитина абсолютно здорова.

Одразу після народження малюка до багатодітної родини малолітньої породіллі навідалася поліція, аби встановити батька немовляти. Підозри впали на вітчима дівчинки, від якого в її матері аж троє спільних дітей. Та мати неповнолітньої породіллі, 36-річна Марія, вперто відмовляється вірити у причетність свого співмешканця до зґвалтування доньки, попри те, що, за результатами ДНК, встановили, що батьком цієї дитини є вітчим.

Працівниця соцслужби Петренко Ніна Адамівна цю родину знає дуже добре, і ось що вона розповідає. Володимир – немісцевий. У Риковичі приїхав з Локачинського району. Від першого шлюбу у нього – двоє дітей. Колишня після розлучення купила йому у цьому селі хату. Сюди він привів майже вдвічі молодшу Галину. Жінка не зовсім здорова психічно. Тож їй виробили пенсію, а Володимир став її опікуном. А потім ще й дитя народили. Дівчинку. Зараз їй 7 років.

Чоловік частенько навідувався до сусідки Марійки. Та мешкала з донькою Іриною. Від «походів» до неї Володимира Марійка народила троє дітей. Від старшенького сина, Владислава, відмовилася. Нині дитина росте в інтернаті. Є ще Анастасія, якій 3 роки, і 2-річний Рома. Свого часу Іру, за ініціативи голови громади Андрія Сапожника, оформили в притулок для обездолених дітей при церкві християн віри євангельської «Ковчег» у Нововолинську. Бо дівчина ні одягу нормального не мала, ні харчування...

Років три тому згоріла хата Володимира й Галини. Жити вони попросилися до  Марії. Хата у неї хоч і занедбана, але чималенька. Марія погорільців до себе пустила. Ось так відкрито у селі і з’явилася шведська сім’я, і, правду кажучи, – діло їхнє, най роблять що хочуть. Якби апетити підстаркуватого Володимира не впали і на дитину.

– Іринка практично перестала спілкуватися зі своїми друзями і майже не ходила до школи. Ще в травні Галина і Марія розповідали в магазині, що дівчинка вагітна. Голова нашої громади звернувся в поліцію про відкриття кримінальної справи. Коли Ірина була в «Ковчегу», Володимир і Марія слізно просили, щоб дитину повернули додому, – розповідає Ніна Петренко.

Цивільна дружина Володимира Галина Жаловага стверджує, що чоловік дуже добрий, чуйний і порядний. Мовляв, він просто став жертвою обставин, бо його підставили.

– Він не насилував Іри. То все не правда. Він їздить по шабашках, заробляє гроші, рідко буває вдома. А Іра народила від іншого, від якогось Віталія, вона сама так розповідала, – говорить Галина.  Щоправда, попри те, що саме себе вона називає його дружиною, спільну кімнату і спільне ложе з ним ділить чомусь саме Марійка…

13-річна дитина мала секс із кількома дорослими чоловіками?

На результати аналізу ДНК, який підтверджує батьківство Володимира, і Галина, і Марійка одноголосно твердять – «це підробка». Поміж тим, Марія жодного разу не навідалася до доньки в пологовому. А коли зателефонували з медзакладу  і сказали, що потрібно придбати підгузки і суміш, відповіла коротко: немає грошей. «Вона тільки й думає про те, як би то витягнути Володимира з тюрми. І гроші на адвоката збирає», – кажуть обурені односельці. Розповідають, що вагітність доньки Марія щораз пояснювала по-іншому: то вона втратила свідомість і нею скористалися, то її зґвалтували за місцем навчання.

Сама Іра в телефонній розмові журналістам телепередачі «Стосується кожного» розповіла, що її нібито зґвалтував вихователь. У нього, до речі, теж брали ДНК тест. Це сталося 3 роки тому в його кабінеті. Їй тоді було 10 років. Мамі, каже, про цей випадок розказала лише недавно. Розповідала вона матері і про те, що у неї були статеві стосунки з дорослим чоловіком Олександром – братом Галі.  А ось що Іра розказує про свої стосунки з вітчимом Володимиром:

– Статеві стосунки у нас були. Але він мене не ґвалтував. Це було в той час, коли мама їсти варила, а Галі не було вдома…

Цікаво, що мати неповнолітньої породіллі наказала доньці взяти на аналіз біоматеріал не дитини, а свій. Чим, власне, себе і виказала, що вона знає, що батько – Володимир, але просто прикриває його.

Наголошу, що, за законом, статеві зносини з особою такого віку кваліфікуються як зґвалтування, не залежно, була згода чи ні. А щодо матері неповнолітньої породіллі, то поліцейські уже відкрили кримінальне провадження за ст. 166 ККУ. Мова йде про злісне невиконання батьківських обов’язків щодо виховання своєї дитини. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 2 до 5 років або обмеження волі на той же самий період. А якщо з’ясується, що свідомо прикривала ґвалтівника, то вона може йти по тій же статті що і він, з позначкою «співучасть». А там уже відповідальність від 8 до 15 років.

– Я не вірю, що Володя ґвалтував її, – твердить до останнього Марія.

Нині представники органів опіки перевезли юну маму з немовлям у реабілітаційний центр і тепер вирішують подальшу долю інших дітей з цієї родини…

Ганна Лісова

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, іваничі, згвалтування, кримінал, діти
В тему

Останні матеріали