Життя

Дитина стала рабою 200-кілограмової матері

Дитина стала рабою 200-кілограмової матері

13-річна Марійка з Вінниччини фактично стала рабою власної матері. Жінка важить понад 200 кілограмів і через ожиріння майже не рухається.

Усю важку роботу в домі виконує дівчинка. Дитина живе у постійному страху, що матір помре, а її заберуть в дитбудинок. Про це йдеться у газеті «Твій вибір».

Від важкої роботи у дівчинки крутять руки і ноги, ломить спину…

Марійка змушена щодня прокидатися удосвіта, аби попоратись по господарству: доглядає курей, гусей та кіз, поле город та збирає урожай, а ще – пере, готує їсти та доглядає за матір’ю. Від важкої роботи у дівчинки крутять ноги та руки, ломить спину. Вона в постійному стресі та в переживаннях за свою маму. За навчальний рік, не рахуючи карантинних канікул, вона пропустила пів сотні днів навчання.

Односельчани та знайомі цієї сім’ї обурюються поведінкою матері і жаліють дитину, адже заступитися за малу – нікому. Батько Марійки пішов з сім’ї ще 6 років тому. Щоб якось зарадити ситуації, люди вирішили звернутись на телепрограму «Говорить Україна».

Мати Марійки, Людмила, дійсно хвора, у неї цукровий діабет та ожиріння 4-го ступеня, відповідно – має проблеми з ногами, де, через сидячий спосіб життя, постійно затримується вода, утворюються рани, які не загоюються через діабет.

Зайва вага не дозволяє жінці нормально пересуватись та доглядати за собою. Те, що вона зробила власну дитину заручницею своєї хвороби, усіляко заперечує.

Попри це, старша донька Людмили, Олена, називає її тираном.

– Вона позбавила мене дитинства, я постійно важко працювала, була битою щодня та потерпала від домагань і побоїв вітчима. Довели до того, що в 13 років була змушена втекти з дому, більше не могла терпіти. В мене було 2 га буряків, свині, корова, а ще помагала мамі на фермі.

Вставала дуже рано, бо роботи було не переробити. Прийшла якось зі школи, а вітчим накинувся на мене, порвав весь одяг, домагався. Пощастило, що якраз у той момент прийшов мій однокласник, то він узяв пательню прямо з насмаженими яйцями та й «вгрів» його. Я побігла на ферму до мами, все розказала, ви думаєте, вона мені повірила? Я цю історію нікому не розказувала більше, бо дуже боялась мами. Хіба то мама, то «ізвєрг».

Ми її всі боїмось. Маша кориться їй, бо вона теж її боїться і мама має на неї вплив. Ви думаєте, чого Маша не хоче йти вчитись після 9-го класу? Бо мама проти, хто ж буде її обслуговувати?! Хто буде виносити її горщики, як Маша поїде на навчання? – обурюється Олена.

«Якби мама мене не народила, то була б здоровою…»

Сама ж Людмила зі сльозами на очах стверджує, що вона лише жертва в цій ситуації. Мовляв, вона мріє вилікуватися та схуднути, аби мати змогу самій себе обслуговувати.

Нині з 13-річною Марійкою через людський розголос працюють психологи.  Дівчинка почувається винною через своє народження, тому таким чином намагається компенсувати свою провину перед мамою, адже та набрала такої критичної ваги саме після її появи на світ. Принаймні, так їй розповіла матір…

«Тяжко мені буває, але я звикла. По кілька разів на ніч прокидаюсь, мама стогне вночі, плаче, кричить, бо її так ноги болять. Я роблю їй перев’язки, а зранку виношу її туалет і вже потім йду поратись. Я боюся, що якогось ранку прокинусь, а вона помре.

Вона постійно, коли психує, то каже, що краще б вона вмерла, щоб не мучити ні себе, ні мене. А я боюсь, що після її смерті мене заберуть в інтернат. Я думаю, що все це через мене, бо, якби мама не народила мене, все було б по-іншому, вона була б абсолютно здоровою.

Кожен місяць я їжджу з мамою в лікарню. Часто пропускаю школу», – каже дівчинка.

Людмила обіцяє, що візьме себе в руки й почне худнути. А якщо вона зможе сама себе доглядати, Марійка матиме більше волі. Тож дитині тепер залишається мріяти про одне – аби матір скинула зайві кілограми, і її дитяче рабство нарешті закінчиться.

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ! 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вінниця, хвороби, ожиріння, діти
В тему