Життя

Добровольцю з Волині не дають статусу УБД?

Добровольцю з Волині не дають статусу УБД?

У редакцію «Твого вибору» звернувся  колишній військовослужбовець Сергій Комариця з міста Ківерців, що на Волині.

Чоловік розповідає: пішов служити добровольцем у 2018 році, рік тому звільнився з військової служби, а статусу учасника бойових дій (УБД) досі не отримав. Місцевий військкомат пише запити у військову частину, а відповіді звідти немає.

Сергію Комариці – 33 роки. У травні 2018 року він підписав контракт та потрапив на службу у 128 бригаду в Мукачево. Пішов добровольцем. Там прослужив два роки.

– На сьогодні я не маю посвідчення учасника бойових дій, а без цього не можу навіть звернутися на МСЕК (медична комісія), аби зробити собі групу. На усі запити моя бригада не відповідає, відтак довести, що я там служив, неможливо.

У нашому місцевому військкоматі дотепер відправляють запити у військову частину, а відповіді так і немає. А статус УБД можна отримати уже протягом 30 днів служби. Ті, що пізніше від мене призивалися, вже отримали, а я – ні.

– Що казали безпосередньо у частині?

– Коли я приходив дізнаватися за статус УБД, мені казали, що це режимний об’єкт і щоб я покинув територію. В тій частині відбувалося дуже багато незрозумілих речей і, напевно, досі відбуваються.

– Яких саме?

– У частині у вільному доступі були наркотики, алкоголь. Траплялися самостріли, а в ЗМІ потім написали, що «загинув у бою». Часто відбувалися крадіжки – у мене особисто поцупили  документи, особисті речі, телефон.

Коли я  відкрито говорив про це керівництву, мені відповідали: «А кого призвати?». Там здебільшого служили ті, хто вийшов з тюрем, і колишні міліціонери. Таким-от в руки давали зброю.

Зарплату отримали – два дні веселощів,  гроші закінчуються – піст. Ідуть здавати за спиртне і наркотики цінні речі. Я був не такий, як всі, і говорив правду у вічі, тому мене не злюбили.

У керівництві там кум, брат, сват, тож  нічого не доб’єшся, – додає чоловік.

Зі 128 бригади Сергій перевівся у 14 ОМБр у Володимир-Волинський і звідти звільнився за станом здоров’я. На службі у нього катастрофічно сів зір.

У його військовому квитку запису про проходження служби в ООС немає. А з місцевого військкомату досі відправляють запити у військову частину. А усі, до кого Сергій звертається  за допомогою, розводять руками…

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ! 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, ківерці, війна на сході україни
В тему

Останні матеріали