Життя

Лікувала рак… содою та грибами – і «виростила» ще дві пухлини

Лікувала рак… содою та грибами – і «виростила» ще дві пухлини
Юлія Балан

Юлія Балан із Житомира у 2014 році почула вирок – рак. На той час їй було 25 років. Та, замість повноцінного лікування, вона почала рятувати себе порадами з інтернету. І це мало не коштувало їй життя…

У серпні 2014 року дівчина звернулась до лікаря зі скаргами на постійну слабкість та температуру 37,5. Після численних обстежень їй встановили діагноз – рак товстого кишківнику 2-ої стадії. У неї виявили дві пухлини і поліпи по всій довжині кишківнику. Лікарі одразу запропонували дівчині операцію з повним видаленням товстого кишківнику та виведенням ілеостоми на передню черевну стінку. Після цього на неї чекала хімія. Юлія не могла змиритися, що у 25 років утратить волосся, ще й буде змушена жити з калоприймачем на животі. Дівчина вирішила знайти більш гуманний спосіб лікування. Так почався період самолікування, який тривав 8 місяців, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

За допомогою вона кинулася до «всезнаючого» інтернету. Щодня натщесерце пила соду, в обід – гриб веселка. Відмовилась від м’яса, риби та цукру. Приймала дорогі американські БАДи. Самотужки збирала чистотіл, давила з нього сік та робила настоянку на перваку (за рецептом одного травника).

Щоб подолати рак, Юлія Балан із Житомира робила суміші трав, котрі купувала у жінки, яка сама їх збирає у Карпатах та у Грузії, дрібнила їх, змішувала у потрібних пропорціях, заварювала за рецептом і пила по конкретних годинах. Ходила до ворожок знімати порчу, викачувала ляк, зустрічалася з екстрасенсами та астрологами. Тоді дівчина свято вірила у всесвітню змову, що рак – спеціально виведена хвороба і вона зроблена для того, щоб лікарі та фармацевти збагачувались.

Через 8 місяців такого «лікування» вона пішла на обстеження в лікарню.

– Думаєте, мене лікарі обрадували інформацією про ремісію? Ні, все стало значно гірше. Окрім збільшення пухлин у кишківнику, котрі, за словами лікаря, протягом місяця зроблять мені повну непрохідність кишківнику, у мене виявили ще два новоутворення – у сальнику та на яєчнику. Тоді мені повідомили, що це схоже на метастази, тому моя стадія виросла з 2-ї до 4-ї. Коли прийшла на огляд до лікаря, він мені сказав, що мої пухлини, а їх у мене було дві у кишківнику, також збільшилися. Лікар сказав, що, якщо я не буду лікуватися правильно, вони виростуть до таких розмірів, що в мене буде непрохідність кишківнику, – розповідає Юлія.

Лікарі відмовилися за неї братися…

Тоді дівчина врешті зрозуміла, що далі так продовжувати не можна, і почала збирати кошти на лікування. В Україні лікарі від неї відмовлялися, оскільки не давали шансів на її одужання. Юлію погодилася прийняти клініка в Ізраїлі.

Лікування тривало 3,5 року, вона отримала 15 курсів хіміотерапії, пройшла три операції з видалення кишківнику, яєчників та метастазу, між операціями та хіміями у неї був рецидив. На лікування пішли 75 тисяч доларів США. Наразі з грудня 2017 року вона в ремісії.

Ось такі наслідки лікування нетрадиційними методами.

– Я на своєму досвіді знаю, що нетрадиційні методи лікування – це просто самодурство. Потрібно розуміти, що людина, яка почула, що у неї рак, перебуває у великому стресі. І навіть про ту ж соду почитати, там кажуть, що вона тебе 100 відсотків вилікує і коштує це копійки, – каже наша героїня.

Зауважу, що соду замість ліків першим почав призначати пацієнтам італійський онколог ТуліоСімончіні. Він підтримував теорію, що рак – наслідок грибкового захворювання, тож сода тут – справжня панацея. За це його спочатку позбавили права займатися медичною діяльністю, а в січня 2018 року посадили на п’ять років в тюрму, визнавши винним у смерті одного з пацієнтів. Адже насправді при передозуванні сода може знизитися рівень pH крові. Це загрожує ускладненнями: порушенням ритму серцевих скорочень і навіть комою.

Ще одна панацея від усіх недуг, яку нам пропонують інтернет і горе-цілителі, – гриби (особливо всім відомий гриб веселка). Воли можуть вилікувати діабет та астму, здолають навіть пухлини.  Придбати таке щастя можна за 300 гривень. Горе-цілителі запевняють: шкоди таке лікування точно не принесе.

Зазначу, за наказом від 2016 року цілитель не має права лікувати онкозахворювання, інфекційні – зокрема туберкульоз, ВІЛ, СНІД, наркозалежних та людей з психічними відхиленнями. Не можуть вони робити операцій, лікувати ускладнення вагітності та проводити сеанси масового гіпнозу. Одна справа, коли виписують трав’яний чай від кашлю, зовсім інша – гриби чи соду від раку. Але часто в зневірі люди здатні на все: і слухати псевдоцілителів, і труїти себе чим завгодно. Зрештою, довіряти таким шарлатанам чи медикам – справа кожного. Пацієнтів закон не обмежує. Головне – людина може згаяти найцінніше – дорогоцінний час…

Ірина Бура

 БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, житомир, рак, лікування
В тему

Останні матеріали