Життя

У церкві знайшла рятівника для свого «особливого» синочка

У церкві знайшла рятівника для свого «особливого» синочка

Оксана Ковальчук із Рівного рано вийшла заміж, і вже у 20 років народила свого первістка Павлика.

Пологи були передчасними – на 36 тижні вагітності. Хлопчик був майже при смерті, йдеться у публікації в газеті «Твій вибір».

– Мені боляче було дивитися на дитинку, – розповідає мама Оксана. –Тоді мене ніхто не підтримував ні морально, ні матеріально. Я сама билася як риба об лід. Дитя поклали в реанімаційне відділення, я не знала, що далі робити.

Молода мама була в розпачі: ручка в Павлика була затиснута – одне слово, цілий букет мінусів, набутих при пологах, і всього того, чого не мало би бути у новонародженої дитини.

Маленький Павлик народився з патологією. Лікарі сказали, що він не ходитиме і не говоритиме, буде як овоч. І, дійсно, Павлик до року не вимовив жодного слова. Але мама наполегливо займалася з дитиною, і хлопчик після року сказав перше слово «баба» і навчився тримати ложку.

– Це було для мене як свято, – каже Оксана Ковальчук із Рівного. – Щось нове скаже, щось у поведінці змінилося – все для мене було таке дороге і радісне. Адже я прикладала всі зусилля, щоб поставити синочка на ноги. Всі процедури, які казали лікарі, робила вдома до семи місяців сама. А потім почалося ходіння по лікарнях. За рік ми були вдома лише чотири місяці. А решта – біля сина в лікарні.

Боляче було мамі дивитися на всі страждання і муки Павлика. До семи років хлопчик ходив біля стіни (але не самостійно). У нього ноги були в різні сторони (навіть штани не можна було вдягнути на дитину).

Важко було мамі Оксані справлятися з проблемами сина, адже чоловік залишив сім'ю і не переймався долею дитини. Мама мусила тягнути лямку сама: Оксана уявляла, як купить машину-чобіток, щоб коляску сина возити, зробить пандус біля свого будинку, щоб Павлику було зручно заїжджати до хати.

...Одного разу Оксана з синочком пішли до церкви. І там їх побачив лікар із Рівного Олександр В'ячеславович Марискевич (його знали по всій Україні). Він підійшов до мами і, глянувши на Павлика, сказав:  «Я лікар і можу вам допомогти. Отут моя робота...»

Це була їхня перша зустріч. Спитавши дозволу у священника, Олександр В'ячеславович у церкві на лавочці почав вправляти і ставити на місце кістки Павлику. Дав номер свого телефону і почав працювати з дитиною.

– Через декілька днів я побачила, що Павлик уже пробує стояти самостійно біля дивана. Йому тоді було сім років і 2 тижні, – ділиться пережитим Оксана. – Я тоді обдзвонила всіх родичів і знайомих, ділячись гарною новиною: Павлик пішов!

Лікар Олександр не залишив цієї сім'ї. Він за лікування не взяв жодної копійки. Їздив з Оксаною і малим по усіх монастирях, жили деякий час у Києві в готелі для паломників, каталися по Дніпру.

Усі фінансові витрати Олександр Марискевич узяв на себе. Він хотів хлопчику подарувати радість життя і побачити результат своєї праці. Але пів року тому лікар раптово помер. Дуже шкода, бо багатьом людям він допомагав ставати на ноги. Хай добрим словом згадають його всі, кому він допоміг.

Оксана Ковальчук дякує Богу, що вони зустріли такого чудового лікаря, завдяки якому Павлик ходить хоч і з дефектом, але самостійно. Хлопчик зараз добре вчиться, співає у студії «Крок», де займаються діти з особливими потребами, ще він ходить у спортзал, живе активним життям.

Три роки тому Оксана вийшла заміж за Володимира Ковальчука, який замінив Павлику тата.

– Чоловік любить мого сина, як свого, – каже Оксана. – Разом щось майструють коло хати, займаються з гантелями і всіма чоловічими справами. Бог дав відповідь на мою молитву. Я Його просила: «Господи, пошли мені доброго чоловіка, А якщо якого-небудь – то мені не треба ніякого».

Зараз сім'я Ковальчуків щаслива, а особливо Павлик, який сам почав ходити і дякує Богу, що має такого хорошого тата, який, на відміну від рідного, не кидає його і дуже любить.

Галина Оліферчук

 БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: діти, захворювання, пологи
В тему

Останні матеріали