Життя

П’ятирічний хлопчик потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найнижчий воротар

П’ятирічний хлопчик потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найнижчий воротар

Живи позитивно

П’ятирічний мешканець Луцька потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найнижчий воротар. Його зріст – лише 94 см. Захищати ворота він став ще у три роки. А в чотири – потрапив до Книги рекордів України.

Нещодавно Андрієві Маху виповнилося вже п’ять років. Свій день народження він розпочав традиційно – із тренування. Загалом Андрій тренується щодня. Відпрацьовує сейви (від англійського save, «рятувати», – це вдалий стрибок воротаря, який рятує команду від  м’яча, що летить у ворота).  

«Я мрію грати в «Ювентусі» (Італія). Я цього обов’язково досягну, коли виросту і буду багато тренуватись», – розповідає луцька футбольна зірка. Любов до футболу запалала в Андрія, ледь йому виповнилося три роки. Він брав приклад у старшого на рік брата. «Мій брат грає зі мною в команді. Мені це приємно, але доводиться постійно щось підказувати, давати йому паси», – каже брат Андрія Іван.

У футбольну команду Андрія взяли у чотири роки. Як виняток – розповідає його тренер Іван Мартинюк. Адже набирають здібних дітей лише із шести років. «Та Андрій на пробному занятті настільки вправно ловив м’яча, що  не міг його не взяти, – розповів тренер. – Я побачив цих талановитих хлопців, коли вони грали у футбол у себе в дворі. Одразу видно, що у них є футбольні навички, вони краще за інших сприймають поради від тренера».

На запитання, чи здійсниться мрія Андрія про те, що його візьмуть до складу «Ювентуса», Іван Мартинюк з посмішкою відповідає: «Це цілком реально. Головне – ставити перед собою мету і йти до її досягнення».

Заявку до Книги рекордів України про найнижчого  українського воротаря надіслали знайомі родини. Саме вони помітили: малий на голову нижчий, ніж усі інші гравці команди. «Так, він маленький, його зріст – усього 94 сантиметри. Але мій син вправно стоїть на воротах, ловить м’ячі і вважає футбол справою свого життя», – гордиться сином Тетяна Миткевич-Мах. А тато Віталій стверджує, що родина дуже хотіла, аби Андрій потрапив до Книги рекордів, адже таких футболістів там точно немає.

Так, Андрійко таки потрапив до Книги рекордів України. Під час відкриття дитячої футзальної ліги Луцька експерт Національного реєстру рекордів Павло Горішевський констатував, що лучанин Андрій Мах має найменший зріст дитини-воротаря – 94 сантиметри, однак це не завадило йому отримати сертифікат рекордсмена України. Також цей хлопчик був відзначений у першому турі дитячого ярмарку футзалу в номінації «Найкращий воротар». Андрій грає за команду ФК «Універсал» (тренер команди – Іван Мартинюк).

Ірина Белоцька

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка

БІЛЬШЕ ВРАЖАЮЧИХ ТА ДУШЕВНИХ ЖИТТЄВИХ ІСТОРІЙ ЧИТАЙТЕ В ГРУПІ «ЖИТТЄВІ ДРАМИ»  В FACEBOOK! ЩОБ ПІДПИСАТИСЯ НА НЕЇ — НАТИСНІТЬ ТУТ!

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Найцікавіше, Життя, Україна, Волинь, суспільство, олександр шевченко, футбол, конкурси, футбол
В тему