Відео

Війна Луценка проти НАБУ (відео)

Війна Луценка проти НАБУ (відео)

Як тільки агенти НАБУ змогли притиснути кілька осіб, які входять в орбіту ГПУ, в головного прокурора країни почалася відверта істерика. Можна сказати впевнено, що війна між силовими структурами держави вийшла на новий рівень.

Все почалося з того, що Діна Пахомова, яка працює заступником голови Державної міграційної служби, звернулася до СБУ із заявою про те, що їй пропонує хабар Сергій Боярський. Казус полягає в тому, що НАБУ не може застосовувати прослуховування або будь-які інші методи стеження без СБУ, тому в органі чудово знали про те, що НАБУ проводить спецоперацію, але, мабуть, у якийсь момент усе почало виходити з-під контролю. Після затримання в НАБУ відразу заявили, що Боярський є їхнім агентом і працює під прикриттям. Але було вже пізно, з боку пропрезидентських силових відомств пішла серйозна відсіч «нахабам» з НАБУ, які захотіли зіграти в свою гру, без урахування інтересів ГПУ та СБУ.

Пахомова каже, що вона сама звернулася в СБУ і що її ніхто про це не просив. Цікаво, що людина, яка звернулася в СБУ, не може відповісти на запитання, коли ж була написана заява. Можна припустити, що Пахомова не має ніякого стосунку до затримання агента НАБУ. Діяли співробітники СБУ самостійно, і затримання агента НАБУ для Пахомової було повною несподіванкою. Глава НАБУ Артем Ситник і керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вирушили на вулицю Різницьку, щоб поговорити з главою ГПУ. На зустрічі керівникам антикорупційних органів вдалося домовитися про те, що всі затримані агенти НАБУ будуть відпущені, що пізніше підтвердив і сам Юрій Луценко.

Але вже через півгодини глава ГПУ дає брифінг, під час якого стає зрозуміло, що співробітники СБУ діяли з дозволу Генпрокуратури.

Луценко встиг звинуватити агентів НАБУ і в незаконних діях, і у використанні незаконних методів, а через кілька днів – у контрабанді спецтехніки.

Слід нагадати Юрію Віталійовичу про те, що провокацію хабара запропонував не хто інший, як Президент Петро Порошенко, тому пану Генпрокурору слід перевірити главу держави на незаконні дії та заяви. А заява глави ГПУ про те, що всіх співробітників НАБУ треба набирати виключно на відкритому конкурсі, не витримує критики. Артем Ситник пояснив, що співробітники дійсно набиралися не за відкритим конкурсом, але з дотриманням усіх необхідних у цьому випадку процедур. А документи про їх призначення були засекречені, зважаючи на специфіку роботи цих людей. Тобто Національне антикорупційне бюро діяло рівно так, як про це говорив Президент Петро Порошенко, але одна справа, коли ти з високої трибуни заявляєш про боротьбу з корупцією, і зовсім інша, коли це реально може вдарити по тобі.

Юрій Віталійович був призначений главою ГПУ без юридичної освіти і заявляє, що прийшов туди боротися із «совковими» методами роботи. Але саме зараз він відстоює той самий «совок», з яким, за його словами, так активно «бореться».

Можна змоделювати ситуацію про те, як пропонує діяти Генеральний прокурор. Ви приходите в НАБУ і кажете, що хочете спробувати себе в якості секретного агента структури, після цього починається відкритий конкурс серед вас і ще кількох конкурсантів. В кінцевому підсумку на відкритому конкурсі вас обирають «секретним» агентом, про якого знає вже вся країна. Хочеться запитати: Юрію Віталійовичу, ви в своєму розумі?

Але Луценко на цьому не зупинився і заявив, що участь співробітників американського ФБР у роботі НАБУ є також незаконною. Юрію Віталійовичу, якщо ви забули, то вам слід нагадати, що НАБУ і ФБР підписали меморандум про співпрацю ще в лютому 2016 року, причому зробили це, як ви любите, публічно і відкрито. Або, може, вам, як колишньому депутату Верховної Ради від Комуністичної партії Радянського Союзу, не подобається абревіатура ФБР? Слід нагадати, що мер Одеси Геннадій Труханов має російський паспорт, але це для глави ГПУ не є порушенням. Або мер Добропілля, який уже втік разом зі своїм російським паспортом, оскільки журналісти знайшли докази наявності такого документа. Причому СБУ до цього заявляла, що перевірила главу Добропілля і нічого не знайшла.

Насправді все банально. В української влади є перед носом приклад країн Східної Європи, де спочатку створювалися такі органи, як НАБУ, а потім, у якийсь момент, почалися «посадки», причому тих, хто брав участь у створенні цих органів. Саме цього і боїться влада, тому вона буде стежити і заважати НАБУ, а не Труханову з його російським паспортом.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему